Lukk søk

Landslaget

August 28, 2021

Zucca-scoring i norsk målfest - nå blir det finale mot Danmark

Jordal kokte da Mats Zuccarello satte pucken mellom bena på den slovenske målvakten. Søndag venter den helt avgjørende duellen mot Danmark.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Vinneren av søndagens kamp mellom Norge og Danmark er klare for OL i Beijing neste år. Det er det enkle utgangspunktet etter at Norge fredag kveld la grunnlaget for tre poeng med en forrykende start i 7-4-seieren.

Etter nasjonalsangen fikk de norske guttene stående applaus av de rundt 2500 tilskuerne som fikk lov å slippe inn på Jordal.

- Å score sju mål er imponerende. Det er det lenge siden vi har gjort i en så viktig kamp. Vi spilte til tider god, offensiv hockey. Det er sjelden vi vinner med fire baklengsmål, men i dag gjorde vi det. Veldig positivt at vi gikk ut som vi gjorde og fikk 3-0, sier landslagssjef Petter Thoresen til pressen rundt midnatt.

Kanonstart

Slovenerne tok den første utvisningen etter fire (!) sekunder, og seks minutter ut i oppgjøret smalt det for første gang da Martin Røymark lurte pucken inn fra skrå vinkel.

Og nå skjedde ting så kjapt på Jordal at speakeren ikke rakk å annonsere 1-0-scoringen før hjemmelaget traff igjen.

Norge la et voldsomt trøkk på det slovenske buret, pucken danset på streken og Mats Zuccarello kom nær før Christian Kåsastul smalt inn 2-0.

Da fikk den slovenske lagledelsen nok og tok ut målvakt Gasper Kroselj, med en fortid i Sparta, og satte inn Luka Gracnar - eks Storhamar.

Men Norge var ikke ferdige! Med en spiller mer på isen misset superstjernen Anze Kopitar, Norge kom to mot én, Mats Rosseli Olsen serverte Ken André Olimb som fikk en enkel jobb med å øke til 3-0.

Kopitar traff stolpen i et godt slovensk overtall før reduseringen kom da Blaz Gregorc banket pucken bak Henrik Haukeland etter massivt press.

Et og et halvt minutt senere hadde Kopitar regien da pucken endte hos Robert Sabolic som la den videre over Haukeland.

Zucca-mål

Fem minutter ut i andre periode fikk Norge straffeslag, og volumet på Jordal - den nye vel og merke - har aldri vært høyere enn når Zuccarello satte pucken mellom bena på Gracnar.

Norge hadde ok kontroll perioden gjennom, og to minutter før andre pause var det brødrene Olimbs tur til å vise seg frem. Ken André la en glimrende pasning over til storebror Mathis som fikk en grei jobb på sin nye hjemmebane.

27 sekunder gjensto av perioden da Rosseli Olsen reagerte først på en Gracnar-retur og pirket inn nummer seks.

Slovenia reduserte i overtall tidlig i tredje periode, og scoret igjen kun ett minutt senere, men fire minutter før slutt roet Kåsastul nervene på de snaue 2500 tilskuerne med scoring nummer to for kvelden.