Lukk søk

Aktuelt

March 23, 2021

Petter Thoresen: - Positivt at spillere reiser til England

Landslagssjefen gjør seg klar for et fire ukers opphold på Lillehammer med en stor tropp som skal slankes underveis på vei mot VM-dropp i Riga.

Landslaget og VM i mai nærmer seg med stormskritt, men før den tid er det mye planlegging som må til før Thoresen velger ut troppen som reiser til Riga.

Petter Thoresen fortalte til nitten.no tidligere at han håpet å møte Sverige og Finland på hjemmebane før VM, men disse kampene utgår.

- Dessverre så har ikke denne pandemien gått i den retningen som vi håpet på, sier Thoresen.

Det er de nasjonale innreiserestriksjonene og karantenebestemmelser som setter en stopper for at nasjoner kan komme til Norge for å spille treningskamper, og nitten.no vet at Petter Salsten skal i møte med de nasjonene senere i dag.

- Hva med å reise utenlands?

- Vi har lekt litt med tanken, men da må vi i karantene når vi kommer tilbake til Norge, og det har vi hverken tid eller anledning til.

Landslaget planlegger nå å reise innom Danmark for å spille treningskamper og så direkte videre til Riga og VM.

Treningsopphold på Lillehammer

I helgen presenterte Thoresen en bruttotropp som i fire uker skal vise seg frem på Lillehammer. Som vanlig skapte troppen debatt i sosiale medier.

- Sånn vil det alltid være. På back-siden ønsket vi at noen yngre skulle vise seg frem. Men jeg føler at troppen er god og fin, og den er jo ikke spikret i stein. Mye kan skje underveis også.

En av de som har blitt etterlyst er Martin Gran i Lillehammer. 24-åringen har gjort 25 poeng på 24 kamper denne sesongen.  

- Jeg synes det er sunt med diskusjoner rundt et uttak. Jeg har fulgt Gran, og han har levert varene for Lillehammer, han.  

- Hvorfor falt valget på en camp på Lillehammer?

- Flere grunner til det egentlig, men først og fremst for at det har vært lavt smittetrykk der oppe. Hotellet vi skal bo på er ikke langt fra ishallen, og hallen fjerner ikke isen så tidlig som mange andre. Før har vi valgt å være på Lørenskog, men ut i fra omstendighetene så følte vi at Lillehammer var et bedre alternativ.

- Sosialt da?

- Ja, der må vi finne på noe. Vi lurer på om vi skal bli med på Birkerbeinerrennet kanskje?

Et skirenn som mest sannsynlig blir uten sjefen:

- Jeg kjører gode gamle "Thoresen-diagonalen", og det er lavt tempo med høy puls i motbakker. Jeg veier altfor mye om dagen, og da er det tungt å gå på ski, forteller Thoresen som vil stå litt på ski i påsken med familien.

Elimineringsmetoden

55 spillere skal bli til 22-23 før den endelige VM-troppen er klar. Hvordan dette løses har landslagsledelsen en plan for:

- Vi kommer fortløpende til å eliminere spillere som må reise hjem.

Noen av spillerne i brutto-troppen har valgt å reise til England på en korttidskontrakt. Det syns Thoresen er positivt.

- Olden, Krogdahl og Noer er jo blant spillerne som har kontaktet meg for å få råd rundt dette. Og personlig så ser jeg på dette som kjempepositivt at de reiser til England for å få matchtrening i en tøff liga hvor det blir tøffe kamper.

- Vi har ikke bedt de om å gjøre dette, vi har heller veiledet de som har ønsket dette. Jeg var i prat med agenten til Andreas Heier, og han valgte heller å reise til Lillehammer og trene med oss.

Lenge borte

Spillerne i England som skal være med til Danmark og Latvia må regne med å være borte Norge i flere måneder. Jacob Lundell Noer, Max Krogdahl, Sondre Olden og Adrian Saxrud Danielsen er spillerne i bruttotroppen som nå reiser til de britiske øyer.

- De bør ha pakket bra med klær, for de kommer til å være borte fra Norge en god stund, sier Thoresen.

Ifølge protokollen i Riga, slik Thoresen har forstått det, må spillerne sitte i isolasjon på selveste 17. mai.

- Ja, vi følger de protokollene som vi får tilsendt, og spillerne må bruke telefonene sine til å få med seg nasjonaldagen via sosiale medier og nyheter dette året. Men den telefonen er de gode på, så det går greit, forteller han lattermildt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form