Lukk søk

Aktuelt

February 5, 2021

Landslagssjef Petter Thoresen: - Vi har også en Plan B

Landslaget og landslagssjef Petter Thoresen håper å få gjennomført sin oppkjøringsplan frem mot VM i Riga, samtidig som han ikke er bekymret over at spillere i Fjordkraft-ligaen har fått lite istid og kamptrening frem mot verdensmesterskapet i mai. 

(Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund)

Landslagssjef Petter Thoresen forbereder seg til et VM i Riga, men forteller at det til tider kan være utfordrende å legge en plan med tanke på at det kommer nye restriksjoner og retningslinjer hver eneste uke i ulike kommuner.

Naturligvis er det ikke heldig at vi har gått glipp av tre punktsamlinger i november, desember og januar, men jeg håper virkelig at vi kan få gjennomført den planen vi har satt opp til oppkjøringen før VM, sier Petter Thoresen til Nitten.no

De norske iskrigerene har havnet i en tøff gruppe hvor Canada, Usa, Tyskland, Latvia , Italia, Kasakhstan og Finland blir å finne som motstandere. Blant annet så er Finland en nasjon Norge har planlagt å møte under oppkjøringen.

Vi kommer til å ha en punktsamling i Uke 15, også begynner vi med treningskamper etter dette. Hvis alt går etter planen da, forteller han optimistisk.

Dette er oppkjøringsplanen til Landslaget:
  • Uke 15 - Punktsamling
  • Uke 16 - To kamper mot Sverige (I Norge)
  • Uke 17 - To kamper mot Finland (I Norge)
  • Uke 18 - To kamper mot Danmark (I Danmark)
  • Uke 19 - To kamper mot Slovakia (I Norge)

Virker det ikke litt usannsynlig at de nasjonene får godkjenning av norske myndighetene til å reise til Norge for å spille treningskamper?

- Vi må bare følge vår plan, og håpe på at denne pandemien vil peke i en positiv retning. Utgangspunktet er at vi skal få disse på nasjonene på besøk og få matchet oss mot god motstand. Og ofte så kommer de med spillere som er sultne til å vise seg frem og banker på døren til en VM-tropp for sine nasjoner. Folk kan fort glemme at det kan være mer utfordrende å møte slike nasjoner uten de store stjernene før et VM kontra i et VM. Men skulle det ikke gå så har vi laget en "Plan B"

Plan B?

- Ja, vi må jo se på alle muligheter i disse pandemi-tider. Skulle vi ikke få spilt de treningskampene som vi ønsker så kan det være aktuelt å dra til Latvia 9 mai, istedenfor 19 mai som vi i utgangspunktet tar høyde for. Da vil vi få 10 dager til å få forberedt oss og spilt noen treningskamper i arrangørbyen Riga.

Videre så poengterer Thoresen at det praktiske må ordnes i løpet av februar/mars. Men et VM med Norge blir det uansett.

I følge iihf.com så slippes den første pucken 19 Mai, og målet til Norge er å nå en kvartfinale.

Vi har ikke satt oss noen mål enda, men kvartfinale blir nok det vi strekker oss etter. Og skal vi greie det så må vi spise kirsebær med noen av de store nasjonene og ta poeng, fortsetter Thoresen som da sikter til Usa, Finland og Canada.

Sjansene er små for Emilio og Zucca

Mathias Emilio Pettersen i Calgary og Zucca i Minnesota Wild er to spillere som hadde spilt for Norge, hvis det formelle hadde vært lett, men slik er det ikke.

På spørsmålet rundt våre to stjerner i NHL så svarer den meriterte treneren følgende:

Nei, det er ikke slikt at jeg kan bare ringe også kommer dem. De ønsker å spille for Norge, men det praktiske med arbeidsgiver er ikke lett å løse. De er i tankene mine, og jeg snakket litt med Mats rett før han dro over til Usa igjen, men jeg er forberedt på at jeg ikke vil få brukt dem i Riga.

Zuccarello er for tiden skadet og har ikke spilt for sitt lag Minnesota Wild denne sesongen. En håndleddsskade har satt Vålerenga-gutten på sidelinjen. I følge rapporterne så er ikke tiden lang før han er tilbake på isen Xcel Energy Center. Emilio Pettersen har en litt lengre vei, og har fortsatt tilgode å få muligheten i verdens beste hockeyliga for sitt Calgary Flames. I følge landslagsteamet så er også han på god vei til å få sine første isminutter i NHL.

Andreas Heier på blokka - Steffen Thoresen ut

Situasjonen i Fjordkraft-ligaen denne sesongen har sørget for at hjemlige spillere har fått minimalt med istid og kamptrening. Og vi ønsker å høre om det kunne være aktuelt å reise til et VM med kun utenlandsproffer. Det bekrefter landslagssjefen at ikke er tilfelle:

- Nei, vi kommer til å plukke ut spillere fra Fjordkraft-ligaen også. Selv om de har fått mindre tid på is enn våre spillere som spiller utenfor Norges grenser, så er jeg sikker på at de under oppkjøringen vil få nok tid til å komme opp på sitt maksimale nivå.

I løpet av samtalen kan den kommende 60-åringen fortelle at han følger nøye med på spillere som Andreas Heier. Stjernen-kapteinen har levert en strålende sesong for Fredrikstad-klubben og lå an til å gjøre sin beste sesong i Fjordkraft-ligaen noensinne før korona-pausen.

Det virker som Andreas virkelig har fått det til denne sesongen, og noe som er veldig gledelig for han og Stjernen. Og derfor var det synd for han at det ble stopp i ligaen. Heier er naturligvis med på min blokk, og da er et egentlig opp til han å bevise at han ønsker å bli en del av det laget som vi i trenerteamet mener er de best utvalgte som reiser til Riga i mai, forteller Thoresen.

Tidligere så har så har Thoresen fått litt kritikk for at han har valgt å ta med sin yngste sønn, Steffen Thoresen med på landslaget.

Blir det litt ekstra vanskelig å plukke ut sine egne sønner på landslaget med tanke på at du er sjef, Petter?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg har forståelse for at folk har meninger, og jeg respekterer at de også er ulike. Jeg er sjeleglad for at det blir litt blest rundt laguttak, for uten engasjement hva sitter vi igjen med da? Patrick har levert over lengre tid og er naturligvis en spiller med masse erfaring som landslaget trenger. Steffen er en annen type spiller som har en litt lengre vei inn til landslaget. For Steffen sin del så er det nok uaktuelt å være med landslaget denne våren.

Hvordan reagerte han på det?

- Ble naturligvis skuffet og litt sint. Men det tåler han. Han var heller ikke med til Slovakia i fjor, og heldigvis så har jeg fått lov til å låne barnebarna mine innimellom selv om han og barna må se onkel og farfar på TV, humrer han.

Mamma-Thoresen er rolig og vi får lov til å låne barnebarna allikevel - Petter Thoresen

Keepere i storform

Noe som gjør at landslagsledelsen sover godt om natten er prestasjonene til våre keepere om dagen. Haukeland er i en fantastisk form for sitt Färjestad i SHL, samtidig som Jonas Arntsen har skrevet under en ny 3 års kontrakt for Örebro i samme liga. Volden på sin side må kanskje se seg etter en ny arbeidsgiver etter hans kontrakt med Malmö Redhawks utgår etter denne sesongen.

Dette er vel gledelig?

- Først og fremst så er det veldig gledelig at vi i lille Norge greier å fremskaffe tre så gode keepere i en meget god ishockeyliga. Haukeland er i kjempeform for Färjestad og har vunnet mange poeng for dem i det siste. Jonas har fått en ny kontrakt, og det er jo en tillitsærkling for han. Det betyr jo at de er fornøyde med han. Men vi må ikke glemme at vi også har en rekke bra keepere her hjemme i Fjordkraft-ligaen også. Så det er ikke gitt at vi allerede har plukket ut keeperne som skal reise til VM.

Rundt landslaget så bekrefter den mangeårige Stavanger Oilers-treneren at landslagsledelsen blir den samme som i fjor.

Sjur Robert og Pecka er med videre og det er både viktig og gledelig for landslaget. To dyktige innen sitt fag og morsomme personligheter også utenfor isen, avslutter landslagssjef Petter Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form