Lukk søk

Aktuelt

January 26, 2021

Coronatrøbbel og ny konkurrent: - Påvirker meg ikke så mye

Lars Voldens Malmö kan returnerte til SHL lørdag dersom spillerne består onsdagens coronatest. Om målvakten selv returnerer til klubben på andre siden av sommeren, er usikkert.

Foto med tillatelse: Christoffer Borg Mattisson, Malmö Redhawks

- Det har blitt litt opphold nå, men sånn er det. Det er ikke noe å gjøre med, sier landslagsmålvakten til nitten.no.

Malmö Redhawks var det siste SHL-laget som ikke hadde opplevd smitte før troppen ble rammet av tre positive tester. Forrige helg var planen å være tilbake på is, men så dukket nok et tilfelle, eller «fall» som Volden sier etter flere år i Sverige, opp. Nå venter en ny runde hurtigtester onsdag.

- Dersom alle testene er «grønne», kan vi trene normalt igjen onsdag og spille til helgen. Det skal bli godt etter en periode der vi ikke har vært i ishallen i hele tatt. Man gjør det beste ut av det uansett, og alle andre har det på samme måte, men det er ikke optimalt å drive egentrening i stua. Det skal bli fint å komme tilbake, sier 28-åringen.

Tre uker uten kamp

Vi må helt tilbake til 9. januar, dagen etter Fjordkraft-ligaen ble stoppet, for å finne sist Malmö-kamp (0-1 hjemme mot Leksand). Lørdag venter Linköping til viktig duell i feil ende av tabellen – dersom testene bestås. Den svenske ligaen er allerede skjøvet to uker slik at rammede klubber skal rekke å gjennomføre full terminliste.

- Dette er en periode der vi må være smarte. Smitte går utover en selv, laget og klubben. Det handler om å bruke huet. Vi har vært heldige og flinke hele sesongen før det kom corona inn i troppen nå de siste ukene. Man kan ikke gå rundt og være bekymret hele tiden, og jeg syns vi har vært flinke til å legge det vekk, men vi må fortsette å være nøye. Det er ikke nå man spiser på restaurant, liksom, sier Volden.

Etter overgangen fra Pantern i HockeyAllsvenskan, ble det 18 kamper på målvakten forrige sesong. Nå er tallet kun 9 – noe Volden ikke er fornøyd med.

- Jeg har ikke fått den spilletiden som jeg ønsket. Samtidig kriger jeg mot en av Sveriges beste keepere. Sesongen begynte dårlig for laget, og det løsnet ikke helt for min del. Men det hjelper ikke å henge med hodet. Jeg kjemper videre for å få spille og vise meg frem.

Utgående kontrakt

Tirsdag skriver Expressen at Västerviks Daniel Marmenlind, som har høyest redningsprosent på nest øverste nivå i Sverige, spiller i Malmö neste sesong, og at han der skal danne keeperduo med Oscar Alsenfelt. Det stresser ikke Volden som er på utgående kontrakt.

- Det påvirker meg ikke så mye. Det er ikke noe jeg legger energien min på. Fokuset mitt er å gjøre det så bra som mulig i Malmö, få spille flere kamper etter oppholdet og komme oss til sluttspillet, sier Volden.

- Har du noen tanker om hva som vil skje etter sommeren?

- For å være helt ærlig har jeg ikke tenkt så mye på det. Jeg skal prate med agenten min etter hvert og tar det derfra. Jeg stresser ikke, men er åpen for mye, forteller 28-åringen som trives godt i Sverige med svensk kjæreste.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form