Lukk søk

Landslaget

November 26, 2021

Kina-deadline i går - Norges OL-skjebne avgjøres trolig i dag

I dag samles styret i det internasjonale ishockeyforbundet med mål om å avgjøre hvilken nasjon som får den siste OL-plassen; Kina eller Norge.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

Det bekrefter Adam Steiss i medieavdelingen til IIHF i en e-post til nitten.no.

- Styret har et møte fredag for å ta avgjørelse på veien videre, skriver Steiss.

Han understreker at det ikke nødvendigvis betyr at det vil bli tatt en endelig avgjørelse i saken eller at den eventuelt blir offentliggjort fredag, men sier det internasjonale forbundet har et klart mål om å fatte en rask avgjørelse.

- Det er et mål om å finne en løsning i nær fremtid slik at lagene får tilstrekkelig med tid til å foreta nødvendige forberedelser, sier Steiss.

Har levert bruttotropp

Norge tapte den avgjørende OL-kvalifiseringskampen mot Danmark på Jordal tidligere i høst, men håpet om en Beijing-tur kom tilbake da det ble kjent at IIHF er usikre på om arrangørlandet Kinas hockeygutter, som ligger helt nede på 32. plass på rankingen, er konkurransedyktige som et av 12 deltagerland.

Som best rangerte ikke-kvalifiserte nasjon har Norge har allerede levert en liste med aktuelle spillere og vil få OL-plassen dersom Kina ekskluderes.

Som annonsert har kineserne blitt vurdert i to kamper den siste tiden. Ifølge canadiske The Sports Network er dette kinesiske Kunlun Red Star 5-4-tap mot Amur Khabarovsk og 4-1-nederlaget mot Avangard Omsk to dager senere.

Red Star, som ligger nest sist i sin KHL-avdeling, har flere nord-amerikanere med kinesisk pass som kan være aktuelle for OL-spill.

IIHF var representert på disse kampene, og fikk i tillegg oversendt en bruttotropp bestående av aktuelle OL-spillere av det kinesiske ishockeyforbundet torsdag denne uken. Disse skal danne grunnlaget for den endelige avgjørelsen.

- Torsdag var deadline for å sende inn alle dokumenter for spillerne som er inkludert på den lange listen over aktuelle OL-utøvere, bekrefter Steiss.

Ga ikke opp

Flere medier skrev at OL-håpet var ute for Norge for drøye tre uker siden da IIHF-president Luc Tardif uttalte i en pressemelding at Kina ikke kom til å bli fjernet fra lekene.

Generalsekretær Ottar Eide sjekket raskt saken og fikk bekreftet at ingen endelig avgjørelsen ville bli tatt før etter de to KHL-kampene i midten av måneden.

- Ifølge info er det en litt upresis pressemelding. Det skal spilles kamper, det skal evalueres og tas en beslutning. Mer enn det vet vi ikke akkurat nå, sa Eide.

- Dette er vel helt nytt i idrettsverden. Såvidt jeg vet har aldri et arrangørland blitt ekskludert tidligere, så det er jo i seg selv overraskende. Men dette tar vi som det kommer. Dette er i IIHFs hender og en avgjørelse som tas langt over mitt hode, uttalte landslagssjef Petter Thoresen til nitten.no.

Assisterende generalsekretær Kristoffer Holm bekreftet til nitten.no torsdag ettermiddag at Norges Ishockeyforbund ikke hadde mottatt noen OL-nyheter fra IIHF de siste dagene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form