Lukk søk

Landslaget

May 4, 2023

Zuccarello har fått VM-spørsmål: - Mest for å bekrefte at han er uaktuell

SANDVIKA (nitten.no) Norges Ishockeyforbund har via både mail og telefon forhørt seg om Mats Zuccarello kan være aktuell for VM-spill, men har ingen tro på at NHL-stjernen takker ja.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Landslagssjef Tobias Johansson uttalte nylig til nitten.no at ishockeyforbundet ville spørre Mats Zuccarello om han kunne tenke seg å bli en del av troppen som reiser til Riga neste uke.

Etter at Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet, er spørsmålet stilt både via mail og telefon, men sportssjef Petter Salsten venter fortsatt på svar.

- Vi har ikke veldig tro på at det er mulig, men det skal ikke stå på oss. Det er vel mest for å bekrefte at han er uaktuell at vi ønsker å sjekke det ut, men Mats er selvsagt alltid velkommen, sier Salsten til nitten.no.

Ferdig på landslaget?

Zuccarello har ikke spilt VM for Norge siden 2016. Petter Thoresen hadde et lite håp om å få med Wild-spilleren i fjor, men slik gikk det ikke. TV 2-ekspert Bjørn Erevik har uttalt at han tror Wild-stjernen har spilt sin siste landskamp.

- Vi har ikke lyktes med å få svar enda, men det er sånn det er. Signalene gjennom mediene tidligere har vært at han kanskje er ferdig med landslagsspill. Vi får se, sier Salsten.

- Du er ikke veldig optimist?

- Nei, jeg er ikke det.

35 år gamle Zuccarello endte på 67 poeng på 78 NHL-kamper denne sesongen og noterte fem poeng på seks møter med Dallas Stars som endte med sommerferie.

- Vi har stilt spørsmålet, men det er ingenting vi regner med. Vil han spille VM, er det en ekstrem bonus, sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no torsdag.

- Fikk du litt mer troen da Wild røk ut tidlig?

- Jeg tror det er veldig vanskelig. Han gjør alle lag i hele verden bedre, og så klart ønsker vi at han skal spille for oss, men der han er i karrieren sin nå så er det et langskudd.

Olimb ute

Johansson har med seg ni backer og 16 løpere til dobbeltkampene mot Frankrike i Varner Arena i helgen. Torsdag ble det klart at også Mathis Olimb er ute med skade og mister hockey-VM.

Den ferske Mora-signeringen Gustav Willman Borvik er hentet inn igjen og får helgen på å overbevise om at han fortjener å bli med til Latvia. Av andre aktuelle spillere utenfra nå nevner den svenske landslagssjefen kun Zuccarello og Calgary Wranglers-spilleren Emilio Pettersen, men:

- Det er vel også et langskudd da han spiller for et lag som kan gå veldig langt så jeg vet ikke om han blir tilgjengelig. Det blir en bonus, sier Johansson.

- Hvor lenge kan du holde en plass åpen?

- Jeg tenker at de fire første kampene i VM er viktigst både med tanke på å ha sjansen til å nå en kvartfinale eller å beskytte plassen i A-puljen. Jeg har vanskelig for å se for meg vi holder en plass åpen etter de fire første kampene. Jeg tror vi skal spille med de vi har med der.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form