Lukk søk

Landslaget

December 7, 2021

U20-landslaget VM-klare: - God mulighet til å gå hele veien

U20-landslaget forbereder seg til VM i Danmark hvor det skal spilles fem kamper på syv dager. Landslagsledelsen håper ungguttene kan kjempe om tittelen.

Foto: Alexander Henningsen , Norges Ishockeyforbund

Det norske U20-landslaget har samlet seg i København for å finpusse formen inn mot VM hvor Norge åpner mot Latvia 12. desember.

Norge har havnet i gruppe med: Latvia, Kasakhstan, Ungarn, Danmark og Hviterussland. Slik spiller Norge i Danmark:

12. des - Latvia

13. des - Kasakhstan

15. des - Ungarn

16. des - Danmark

18. des - Hviterussland

Spent sportssjef

Sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund ansatte U20-sjef Tobias Johansson under pandemien og hadde følgende å si om ansettelsen den gang.

- Vi ansatte Tobias Johansson fra Frölunda, som er en av Europas beste klubber på utvikling. Hans kompetanse, erfaring og kontaktnett og ikke minst personlige egenskaper gjør at han vil være en stor tilvekst for hele norsk ishockey, uttalte Saltsten til hockey.no da Johansson ble ansatt

- Jeg er veldig spent, og gleder meg veldig. Personlig så synes jeg vi har et ungt og spennende lag som har fått mye erfaring på seniornivå i Norge. Mange spillere med god erfaring, som i tillegg har fått spille på viktige posisjoner hos sitt klubblag, sier Salsten nå.

- Er dette det beste U20-landslaget vi har hatt?

- Nå er jeg såpass gammel at jeg husker tidligere årganger som 70-72 årgangen. Og ikke minst de på slutten av 80-tallet, men jeg føler ikke at jeg sier noe feil at den årgangen som reiser nedover nå er blant de mest spennende vi har hatt, avslutter Saltsten.

Ingen Spaberg eller Halmrast

Da uttaket ble gjort var det nok noen som merket seg at hverken VIFs Calle Spaberg Olsen eller Modo-spiller Leo Johansen Halmrast er med. Førstnevnte gjorde 13 poeng på 22 kamper for VIF som 18-åring og har denne sesongen gjort seks poeng på 22 kamper. Halmrast, som er sønn av Stig "Myggen" Johansen, spiller til daglig på juniorlaget til Modo og har gjort åtte poeng på 16 kamper.

- Det er mange ulike spillertyper i vår tropp, og dessverre fant vi ikke plass til dem denne gangen. Jeg har hatt en fin dialog med gutta i lang tid, og de fikk beskjed av meg personlig i god tid før uttaket ble publisert og offentliggjort, forteller landslagssjef Tobias Johansson.

- Var de skuffet?

- Naturligvis var de skuffet, men slik er idrettsverden, forklarer U20-sjefen.

Johansson har lagt vekt på ulike spillertyper i sin tropp.

- Jeg ønsker at de spillerne jeg har tatt ut forstår og aksepterer sin rolle i laget. Det kan være spillere som kanskje produserer bra med poeng som får en annen oppgave i laget denne gangen. Den oppgaven må de være ydmyke til, og slik bygger du et godt fundament og lag som skal prestere sammen, forteller Johansson.

Vil gripe muligheten

Johansson er optimistisk før U20-mesterskapet drar i gang.

- Jeg føler at vi har en god mulighet til å gå hele veien i dette mesterskapet. Vi spiller fem kamper på syv dager, så vi har ikke råd til å ha en dårlig dag på jobben eller gjøre de helt store feilene i Danmark, om vi skal lykkes, forteller han optimistisk.

- Petter Saltsen snakker om en spennende gjeng, hva tenker du om det?

- Nå har jeg jobbet med utvikling en god stund, og ser virkelig potensiale i den gjengen som reiser ned og skal spille med flagget på brystet. Nå får vi sett litt hvor vi står mot god motstand, og vi skal vise oss frem. Det hjelper ikke å gjemme seg bort, nå må vi gripe muligheten og bevise at vi er gode ishockeyspillere. For det er er dem virkelig, avslutter landslagssjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form