Lukk søk

Landslaget

June 2, 2021

Trettenes om VM: - Mitt beste mesterskap

Mathias Trettenes beviste under oppkjøringen at til VM at han var i form. Under mesterskapet var han blant Norges aller beste.

Stavanger-gutten dro før denne sesongen til Sveits og HC La Chaux-de-Fonds. Klubben har også et samarbeid med EHC Biel-Bienne som spiller i NLA, men det ble flest kamper på nivået under NLA for Trettenes som gjorde imponerende 39 poeng på 33 kamper. Han fikk også fire kamper for Biel-Bienne og gjorde tre poeng.

Mange var spente på nivået til Trettenes da landslaget møtte til oppkjøring i Danmark, men allerede etter den første treningskampen mot Sverige, kunne vi se at 27-åringen har vokst seg frem til å bli en klassespiller. Og med syv poeng på syv kamper, gjorde Trettenes sitt beste VM for Norge.

- Personlig så er det mitt beste mesterskap, uttaler han til nitten.no

- Har NHL-potensiale

Nitten.no sin hockeyekspert Tor Nilsen lot seg imponere av Stavanger-gutten under oppkjøringen og i VM ga han 27-åringen tre stjerner både i kampen mot Italia og Kasakhstan. I oppgjøret mot Italia senket han italienerne nesten på egenhånd med sine tre scoringer.

- Jeg har fått mye tillit og hatt gode rekkekamerater både under oppkjøringen og i VM som har gjort meg bedre, forteller Trettenes fra flyplassen på vei hjem.

Sveits-proffen synes Norge kan gå med hevet hodet etter mesterskapet.

- Vi vant tre kamper, og spilte jevnt med de beste. Vanskelig å forlange mer av oss med tanke på den sesongen mange av gutta har hatt.

Tor Nilsen sparte ikke på superlativene om Trettenes både før avreise til VM og nå etter.

- Han har NHL-potensiale. Jeg er imponert over de store stegene han har tatt, og ikke minst at han har bevisst at han kan spille på et høyt internasjonalt nivå. Bør være mange store klubber som har den lille teknikeren på sin radar fremover, uttalte Nilsen til nitten.no før VM.

- Trettenes spilte en sentral rolle i den klart beste rekka til Norge under VM. Er smart i i valgene med puck og viser igjen at han har ferdigheter som gjør at han bør bli kontaktet av bedre klubber i Europa. Sammen med Olden og Lindstrøm så utfylte de hverandre på en god måte, uttaler Nilsen etter VM.

Kontrakt også neste sesong

Etter mye frem og tilbake kunne hockeygutta endelig slippe karantenehotell. Nå skal landslagspilleren ta noen ekstra hvileskjær.

- Skal bli deilig å nyte noen fridager fremover nå, før det fysiske arbeidet for neste sesong skal legges.

Grunnlaget for neste sesong legges i forhold for hans nåværende klubb, hvor han har et år igjen av kontrakten.

- Blir det NLA på deg nå etter dette VM håper du?

- Det er vanskelig å si og heller ikke noe jeg går å spekulerer i. Et godt VM kom av et resultat av den hverdagen jeg har hatt i Sveits, hvor jeg har fått utviklet alle deler av mitt spill.

- Min klubb (HC La Chaux-de-Fonds) har et bra samarbeid med Biel Bienne. Så om jeg gjør mine saker bra, så kan det resulterer i at jeg får flere kamper for dem kommende sesong.

Klubbene har fulgt med på Trettenes sin utvikling i VM, men hovedpersonen selv har ikke hørt noe fra klubben.

- Nei, det har ikke tatt kontakt. Men håper at de har fulgt med.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form