Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 23, 2022

Sykdomsutbrudd på tredje uken i Grüner-troppen: - Dette er tøft, altså

For tredje uken på rad ligger store deler av Grüner-troppen slått ut med sykdom. Onsdagens opptelling viste åtte friske spillere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Den er jo ikke bra.

Slik svarer Grüner-leder Trond-Erik Larsen kort og greit på det innledende spørsmålet om tilstanden i Grüner-troppen.

Onsdag kom beskjeden om at også morgendagens kamp mot Storhamar må utsettes og forlenger rekken av flyttede matcher som allerede inneholder Ringerike (17/11) og Sparta (19/11).

- Det er ganske heftig smitte i dette sykdomsutbruddet. Vi har som alle andre vår andel med skader pluss en hel haug som er syke. Det er snakk om luftveisinfeksjoner vi ikke blir kvitt. Det har rast rundt i troppen, forklarer Larsen.

Åtte friske

Regelverket sier at «dokumentert sykdom hos mer enn 50 prosent av spillerne som har spilt mer enn 50 prosent av lagets kamper i sesongen gir rett til omberammelse».

Onsdagens opptelling viste at én keeper, fire backer og tre løpere var klare for dagens Grüner-økt.

I dagene etter møtet med Manglerud Star 5. november, kom de første sykdomstilfellene. Smitten herjet gjennom landslagspausen og pågår for fullt nå på tredje uken.

- Vi har vært seks-sju mann på trening. Det finnes et håp om at vi kan spille på lørdag, men helsen må gå først. Vi ringer rundt og forsøker å låne spillere, men det er ingen å hente. Det er ingen som har noen å låne ut. Furuset spiller onsdag, fredag, søndag denne uken, sier Larsen.

- Lørdag må vi se hva vi klarer. Jeg er spent på formen til de som har vært ute lenge, men stiller vi til kamp må vi bare se hvordan det går. Det er planen nå, men dette avgjøres av lege og helsepersonell.

Helseråd

Ifølge Larsen er det kun én Grüner-spiller som har testet positivt på covid-19. De øvrige er rammet av blant annet influensa, RS-virus, halsbetennelse, streptokokker og lignende.

- Det er fryktelig tungt og det setter oss langt tilbake. Spillerne ligger rett ut med feber, og flere har fått halsbetennelse senere i forløpet. Dette er tøft, altså, sier Larsen.

Grüner-lederen forteller at klubben forholder seg til Olympiatoppens retningslinjer for håndtering av luftveisinfeksjoner for toppidrettsutøvere utarbeidet under pandemien.

- Vi har fokus på helse og tar dette på alvor og i den rekkefølgen helsepersonell gir oss beskjed om. Alle ønsker å komme i gang, men vi er nødt til å sette helse først. Vi har jo erfart dette tidligere da vi dro til Narvik i kvalserien og pushet på for å gjennomføre. Da ble flere spillere dårlige og kastet opp både under og etter kampen. Vi fikk spillere på sykehus og folk slet gjennom sommeren. Nå er det helse og sikkerhet som kommer først. Punktum.

- Frykter dere konsekvenser av dette utbruddet også de kommende ukene og månedene?

- Ja, det ligger jo der. Vi får tøffe kamper hver kveld i den situasjonen vi er i, svarer Larsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form