Lukk søk

Landslaget

May 2, 2022

Tok ut ny landslagstropp: - Tror vi er inne på rett spor

Petter Thoresen tok mandag ut troppen til de to siste oppkjøringskampene, men har fortsatt enkelte brikker han håper kommer inn før avreise til Tampere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi går ikke og drømmer om noe som helst. Jeg stoler på de som har vært her lenge og gjort det bra. Jeg tror vi er inne på rett spor når det kommer til å matche oss inn i VM og gjøre en bra figur, sa Thoresen til nitten.no før helgens dobbeltkamp mot Danmark.

Fra troppen som trente i forkant av fredagens og lørdagens kamp har Oilers-målvakt Henrik Holm kommet inn og erstatter Tobias Johansen Breivold som mandag signerte ny kontrakt med Vålerenga.

Jonas Holøs sliter med en skade i hånden og blir ikke med på de to siste oppkjøringskampene. Oilers-duoen Daniel Bøen Rokseth og Andreas Klavestad har kommet inn på backsiden etter finalene der Stjernens Ole Einar Engeland Andersen og Frisk Asker-nykommer Christian Fosse er ute.

Også Oilers-spiller Ludvig Hoff har sluttet seg til troppen denne helgen sammen med Storhamar Martin Rønnild og Eirik Salsten. To som derimot ikke får være med på de neste matchene er Frisk Askers Viktor Granholm, Södertäljes Gustav William Borvik og Markus Vikingstad.

De 26 spillerne som nå er tatt ut skal møte Slovakia og Frankrike til torsdag og fredag denne uken.

Haukeland kommer

Patrick Thoresen og Tommy Kristiansen er to som har takket for seg på landslaget siden forrige VM-turnering. En av dem landslaget venter på foran mesterskapet i mai er EHC München-målvakt Henrik Haukeland.

- Han spiller jo fortsatt finalene i Tyskland og står der hver kveld. Det blir en viktig brikke å få inn skadefri, sier Thoresen.

- Hvilke andre har du i bakhånd og venter på?

- Det er noen som for eksempel Christian Kåsastul. Han har jeg veldig lyst til å få inn i troppen. Så er det noen andre rundt omkring som holder på som Ole Julian Bjørgvik Holm i USA, men det ser ikke så veldig lyst ut så vi må ikke legge alle kortene der. Nå har vi fått to backer fra Oilers som vi tester på dette nivået.

En annen Thoresen kan styrke fra listene er Alexander Bonsaksen som nylig ga beskjed om at han ikke blir med til Tampere.

- Han har vært plaget med hofta så det er ikke overraskende for meg. Skal han forlenge karrieren sin må ha hvile og jobbe med kroppen for å være klar til en ny sesong. Det er sånne valg spillere må ta når de blir eldre og har vært med på så mye som disse guttene har. Han var ikke med sist og Patrick var ikke med sist. Vi får ikke panikk av at vi mister noen. Jeg skulle gjerne også hatt med Erlend Lesund som har vært skadet mer eller mindre hele sesongen, men vi vi må prøve å få frem noen nye profiler som kan komme inn og hjelpe oss, sier landslagssjefen.

Troppen:

Målvakter:

Jonas Arntzen (Örebro), Jørgen Hanneborg (Stjernen), Henrik Holm (Stavanger).

Backer:

Christian Bull (Nove Zamky), Johannes Johannesen (Västervik), Andreas Klavestad (Stavanger), Max Krogdahl (Västervik), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Håkon Løken Pedersen (Sparta), Daniel Bøen Rokseth (Stavanger), Sverre Rønningen (Lillehammer).

Løpere:

Tobias Fladeby (Tingsryd), Magnus Geheb (Frisk Asker), Michael Haga (Lukko Rauma), Magnus Brekke Henriksen (Vålerenga), Ludvig Hoff (Stavanger), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (Lillehammer), Ken André Olimb (Schwenninger Wild Wings), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Valkvæ Olsen (Krefeld Penguin), Martin Rønnild (Storhamar), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), Mathias Trettenes (La-Chaux-de-Fonds)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form