Lukk søk

Landslaget

August 28, 2021

Thoresens ti beste minutter: - Det var blendende hockey

Petter Thoresen har ledet Norge siden forrige OL-kvalifisering på hjemmebane for fem år siden. Aldri har han sett landslaget bedre enn de første ti minuttene mot Slovenia.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeforbund

- Ja, det tror jeg at jeg kan svare ja på, ja.

Slik responderer Petter Thoresen på nitten.no sitt spørsmål om første del av første periode i målfesten mot Slovenia er det beste landslaget har prestert under hans ledelse.

Slovenerne tok den første utvisingen etter tre (!) sekunder, og Norge skapte sjanse på sjanse før Martin Røymark lurte inn 1-0. 53 sekunder senere økte Christian Kåsastul og utløste med det et tidlig målvaktsbytte.

Og da superstjernen Anze Kopitar slurvet i overtall og ble straffet av Ken André Olimb og Mats Rosseli Olsen var overkjøringen komplett. 9.04 viste klokka på den svære kuben på Jordal Amfi.

- Vi skjøt kanskje 10-12 skudd de første ti minuttene, var aggressive, vant igjen pucken. Så ja, det var blendende hockey fra vår side, oppsummerer Thoresen.

Zucca-mål

Men selv om det var åpningen som gledet landslagssjefen mest, er det nok Mats Zuccarellos straffescoring snaue fem minutter ut midtperioden som vil stå igjen som det sterkeste minnet for de rundt 2500 tilskuerne.

Aldri har volumet vært høyere i den nye praktarenaen enn da NHL-profilen lurte pucken mellom bena på tidligere Storhamar-målvakt Luka Gracnar.

- Folk reiste seg og gledet seg til å se Zucca ta straffe live. Han sviktet ingen og satte pucken mellom bena på målvakten. Og ikke minst var det en veldig viktig scoring, sier Thoresen om 4-2-målet.

Sønnen Patrick spilte heller ikke fredagens oppgjør grunnet sin skade. I tredje periode kom heller ikke Zuccarello på isen etter å ha fått «en kjenning med en skade han ikke ville provosere».

- Sammen med legen tok han avgjørelsen om at det var lurt å gå av. I ettertid må vi si det var en god avgjørelse siden vi klarte å vinne, sier Thoresen, som svarer slik på spørsmål om det er 100 prosent sikkert at Minnesota Wild-spilleren er klar mot Danmark søndag.

- Sjansen er stor for at han kan være med på søndag. Jeg har ikke snakket så mye med Mats, men jeg tror det er 100 prosent. Men det er noe jeg tror.

Kanskje Thoresen

Patrick Thoresen skal etter planen testes på dagens trening eller søndag formiddag. Pappa Petter vet godt forskjellen på å spille en avgjørende kamp mot Danmark med og uten Patrick Thoresen og Mats Zuccarello.

Fra før mangler backene Jonas Holøs og Alexander Bonsaksen.

- Vi krysser fingrene for at begge to kan spille, men jeg kan ikke svare helt sikkert på det ennå. Jeg er optimist og tror de kan være med, sier landslagssjefen.

Forutsetningene foran søndagens finale mot Danmark er svært enkle. Vinneren, ette ordinær tid eller forlengning, er klare for OL i Beijing.

- Jeg er ganske dårlig i prosentregning, men skal jeg skyte fra hofta er det kanskje 50-50. For meg ville det betydd mye å få oppleve et OL. Det er en stor greie for oss, for landet og for norsk hockey. Å delta i OL er spesielt, sier Lillehammer-spiller Andreas Martinsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form