Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 4, 2022

Thoresen om sin arvtager: - Sjur er den sterkeste norske kandidaten

VM i Finland blir det siste Petter Thoresen gjør som landslagssjef. Veteranen mener assistent Sjur Robert Nilsen bør være en sterk kandidat som erstatter.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Mandag annonserte Norges Ishockeyforbund at de ikke kom til enighet med Petter Thoresen om en forlengelse av kontrakten.

- De ønsket bare å forlenge med ett år, og da jeg valgte jeg å gå videre. Jeg har savnet å være på isen oftere, og å være med på å forme et lag igjen. Det var en stor avgjørelse, men jeg må innrømme at jeg har savnet å være hovedtrener i Fjordkraft-ligaen, forteller Thoresen, som torsdag ble annonsert som ny Storhamar-trener, til nitten.no.

Nilsen neste?

Nå gjenstår VM i Finland i mai før Thoresen takker for seg som norsk landslagssjef.

- Guttene og jeg skal fullføre med stil sammen. Vi har vært nær kvartfinale i flere år, og ikke minst hatt en del tunge tider med tanke på pandemien. Så nå gleder jeg meg til å reise bort med en tropp som har fått spilt hockey en stund. Litt vemodig blir det naturligvis, men jeg gleder meg veldig, uttaler Thoresen.

- Hvem bør ta over etter deg?

- Det er ikke opp til meg å bestemme, men jeg mener at min assistent Sjur Robert Nilsen er den sterkeste norske kandidaten. Han kjenner landslaget godt, og var assistent også under Roy Johansen, påpeker 60-åringen.

- Sjur er svært hockeykyndig. Det blir viktig i fremtiden med tanke på generasjonsskiftet som må til. Det er vel få som kjenner den norske ligaen så godt som ham.

Sportssjef Petter Salsten forstår at Nilsens navn trekkes frem.

- Petter er en klok mann, men jeg har ingen kommentarer til hvem som bør bli ny landslagssjef for øyeblikket. Nå skal vi bruke god tid på å finne riktig mann, og skulle vi gå for en ny norsk trener så ville det vært veldig rart om ikke Sjur Robert sitt navn blir nevnt med tanke på hans trenerkarriere nasjonalt og internasjonalt, sier Salsten.

Ordknapp Nilsen

Nilsens selv er ordknapp om landslagsjobben i en måned der Sparta skal kjempe om andreplassen i ligaen.

- Det er ikke noe jeg går rundt å tenker på. Jeg skal til VM som assistent for det norske landslaget, og mitt fokus der er å forberede oss best mulig til det som skjer i mai. Jeg har vært heldig som har fått være med på en reise med både Roy (Johansen) og nå Petter (Thoresen). Jeg håper vi kan sørge for at han får den avslutningen han virkelig fortjener, sier Nilsen.

- Hva sier du hvis du blir spurt om å ta over?

- Jeg blir naturligvis smigret, men det er ikke en en drøm jeg går rundt med selv om det er det er den høyeste trenerjobben du kan ha i norsk ishockey. Det blir bare hypotetisk. Mitt fokus nå er Sparta og det sluttspillet vi skal inn i. Du får ikke meg til å si at jeg ønsker å bli landslagssjef. Såpass kjenner dere meg, sier Nilsen og ler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form