Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 23, 2022

Storhamar slo ut Vålerenga: - For et comeback!

(Storhamar - Vålerenga 5-1) Det ble sommerferie før kalenderen rakk å vise april på Vålerenga-spillerne etter nok et tap mot Storhamar foran 6534 tilskuere.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- For et comeback! De har virkelig vært gode. Det er en kjempefjær i hatten for Anders Gjøse og hans team. Det er imponerende hvordan Storhamar har klart å snu denne serien, oppsummerte TV 2-ekspert Jesper Hoel før hjemmelaget på kuben i CC Amfi minnet Glenn Jensen om uttalelsen at ingen Storhamar-spillere er gode nok for Vålerenga.

VIF vant den første kvartfinalen i Oslo, men siden har Storhamar tatt fire av fem stikk. Over 6500 personer var på plass da semifinaleplassen ble sikret med en sterk 5-1-seier onsdag kveld.

Skaderekke

Allerede før dropp skjønte Vålerenga-leiren det ble en utforende kveld da Tommi Taimi fikk selskap av Stefan Espeland, Jørgen Karterud og David Booth på fraværslisten siden mandagens kamp.

Booth har vært involvert i 53 prosent av VIF-scoringene i sluttspillet, men fra sin posisjon nede ved vantet i CC Amfi fikk han se Simen André Edvardsen bruke kun 57 sekunder på å sette inn ledermålet.

Colin Spaberg Olsen nølte med pucken, det gjorde ikke Edvardsen som smalt inn 1-0 bak Tobias Johansen Breivold som var tilbake i mål.

Sander Vold Engebråten ble matchvinner på Jordal mandag og økte til 2-0 halvveis i første periode da han satte pucken til venstre for VIF-målvakten.

Storhamar trykket voldsomt på i andre periode, og fikk blant annet fem minutter i overtall etter nok en Magnus Brekke Henriksen-utvisning. Jakob Lundell Noer fikk også pucken forbi Breivold, men det så ikke dommerne som måtte se på video først tre minutter og 11 sekunder (!) senere.

Mye undertall

Da scoringen så ble godkjent ventet nok en periode i undertall for Vålerenga som endte med kun to skudd på mål i midtperioden.

- Det var en vanvittig mental smell for Vålerenga, konstaterte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

- Jeg så ikke selv at den var inne så det kom som en overraskelse, sier Noer.

Vålerenga-back Daniel Sørvik uttalte til rettighetshaveren i andre pause at Oslo-laget nå ikke hadde noe å tape og måtte få flere pucker på mål.

Men oppgaven ble i praksis helt umulig da Kalle Ekelund tidlig røk ut i fire minutter for høy kølle selv om Sebastian Johansen traff innsiden av stolpen med én mann mindre på isen.

Og da Eirik Salsten knallet inn 4-0 mellom bena på Gabriel Koch, kunne hjemmelaget begynne å tenke semifinale selv om Johansen skulle få sin redusering.

Edvardsen har hatt en sterk kvartfinaleserie og ble matchen siste målscorer da reagerte først på en retur og lekte pucken forbi Breivold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form