Elitehockeyligaen

April 5, 2024

Storhamar én seier fra finale: - De begynner å bli slitne

ASKER (nitten.no) Storhamar har tapt fire kamper hele sesongen - nå må lage gå på tre strake smeller for å misse NM-finalen.

Seriemesteren slapp inn fem i den utsolgte hallen i Asker for fire dager siden, men stengte fullstendig fredag kveld.

- Storhamar ser ut som et finalelag nå. Solide i alt de foretar seg. Frisk klarer ikke stå imot dette trykket over tid, melder hockeyekspert Tor Nilsen på X.

Andreas Martinsen var involvert i mye og så ut til å nyte tett og fysisk sluttspillshockey. Han mener Storhamar er i ferd med å mørne Frisk-gjengen i jakten på den ene finaleplassen. Landslagsspilleren fikk se Jacob Berglund og Peter Quenneville avgjøre semifinale nummer fire med hvert sitt mål i første periode.

Etter det stengte Storhamar ned og nektet Frisk Asker redusering. Med seier i CC Amfi søndag, er Petter Thoresens gutter i finalen.

Første semifinale-poeng

Storhamar var effektive i første periode. Jacob Berglund sto med null poeng i semifinalene da han spilte til Sverre Rønningen, fikk pucken tilbake og stupte inn i Frisks sone.

En lekker dragning lurte vekk Nicolay Eiken Andresen og Berglund satte pucken i hjørnet bak Mitch Gillam.

Snaue fire minutter senere smalt det igjen fra gjestene. Frisk Asker tapte viktige dueller ved rundvantet, mistet pucken og Eirik Salsten gikk på mål. Gillam stoppet forsøk én, men Peter Quenneville dyttet inn returen.

Dommerne dømte mål på isen, så situasjonen på video, men 2-0 sto.

Slitne?

Med både Andreas Martinsen og Marcus Bryhnisveen utvist tidlig i midtperioden fikk Frisk Asker spille 1:22 med to mann mer på isen uten å skape nok.

Storhamar forsvarte seg voksent og godt.

- Jeg syns vi er med solide og gjør færre feil. Vi har bestemt oss for at vi skal ut å male på. Nå merker vi de begynner å bli slitne, men de spiller smart og er ikke redde for å spille i egen sone, sa Martinsen til TV 2 i andre pause.

- Storhamar dominerer kampen. Vi skaper ikke nok offensivt. Vi er defensive og ligger på feil side, sa Frisk Askers Hampus Gustafsson.