Lukk søk

February 21, 2021

Stefan Espeland: - Treneren hadde ikke troen på meg

Med lite spilletid i Berlin valgte den tidligere VIF-spiller Stefan Espeland å se etter en ny arbeidsgiver. Det tok ikke mange timene før landslagsbacken satte seg i bilen og kjørte til sin nye klubb.

Landslagsbacken reiste til Tyskland og klubben Eisbären Berlin før denne sesongen. Det ble kun 14 kamper for den tyske klubben som i likhet med resten av Europa ble rammet av Covid-19.

Espeland forklarer til Nitten.no at samarbeidet med den canadiske treneren i Berlin ikke var den beste.

- Nei, jeg følte at jeg ikke hadde noe tillit. I tillegg så følte jeg meg på en måte litt "fryst" ut av laget, og når du ikke gleder deg til å komme på jobb så var valget veldig enkelt. Jeg måtte bort.

På hvilken måte følte du at du ikke var ønsket?

- Merket på istiden først og fremst. Jeg spurte han om hvilke grep jeg måtte gjøre for å få mer istid og ansvar, men svarene uteble. Fikk aldri svar på ting som jeg gjorde bra eller som var galt. Is-tiden bedret seg etter at jeg hadde bedt min agent om å sondere litt rundt om ny klubb, men da hadde jeg allerede bestemt meg for å dra.

Havnet i Østerrike

Etter at agenten hadde forhørt seg litt rundt, så tok det ikke lange tiden før EC Salzburg tok kontakt.

- Når de kom så tidlig på banen, så hadde jeg bestemt meg for at jeg ville prøve lykken i Østerrike, forteller han via telefon fra Mozart sin hjemby.

Salzburg ligger ikke så langt i fra grensen til Bayern i Tyskland, og bare en 1,5 times kjøring fra Innsbruck hvor Adrian Saxrud Danielsen befinner seg.

Fått snakket noe med Saxrud Danielsen?

- Nei, har ikke fått gjort det enda. Alt har skjedd så fort de siste dagene med pakking og en lang kjøretur fra Berlin til Salzburg. Jeg har jo hørt at det ikke er så langt til Innsbruck hvor Adrian spiller, så hadde vært gøy å truffet han en dag også.

Den østeriske ligaen er nok ikke like sterk kvalitetsmessig som den tyske, men det bekymrer ikke den nybakte Salzburg-beboerern noe særlig.

- Jeg ønsker bare å få tillit igjen, og få litt glede av å gå på trening og kamp. Har fått beskjed om at jeg blir kastet ut til "ulvene", og skal spille både powerplay og undertall fra start. I tillegg så har klubben gitt meg tid til å finne meg til rette med klubbens spillesystem, og at ting kanskje ikke vil flyte på den førsten uken.

Samboeren er med

Med i flyttelasset av køller, klær og møbler er også Stefan Espelands samboer. Han sier til Nitten.no at det kanskje kom litt brått på henne at de brått skulle skifte bostedsland i Europa.

- Ho er jo en tidligere idrettsutøver selv, med masse kamper i Eliteserien i håndball for Nordstrand. Ho forstår toppidrett og at det kan snu fort, men tror at ho ikke er helt vant med å skifte beite så fort i Europa som vi gjorde nå. I Ishockey skjer ting rimelig raskere, enn for eksempel i hennes idrett.

Videre forteller han at samboeren har i likhet med mange andre i Norge, hjemmekontor og kan derfor bedrive sin jobb, samtidig som Espeland spiller hockey for sine nye klubb EC Salzburg.

Fokus på VM

Viktigheten for spillere i utlandet blir å få rikelig med spilletid, slik at landslagssjef Petter Thoresen har spillere til rådighet som har hatt is under skøytene. Espeland er nok et sikkert kort i Thoresen sin tropp, men det vil ikke Espeland bekrefte.

- Nei, ingen er bankers på landslaget slik jeg ser det. Så jeg vil ikke si at det er klart at jeg skal til Riga å spille VM i mai.

Men du har vel ikke booket andre planer under VM-tiden heller?

- He-he, nei jeg har ikke. Føler jo at jeg kanskje har det som skal til for å bli med. Petter Thoresen (Landslagssjefen) har ringt flere ganger, og jeg synes han er flink til å opprettholde kontakten til spillere i utlandet. Det gir oss som spiller utenfor norges grenser en ekstra motivasjon til å prestere bedre for klubblaget og videreføre dette med oss inn i landslaget igjen.

Oppkjøringen til VM er lagt, men det kan bli forandringer fortalte Ottar Eide til Nitten.no om fredagen.

Med seks kamper igjen av seriespillet, og så sluttspill ønsker Espeland å ha fokus på sin nye klubb før han eventuelt bytter drakt igjen. På spørsmål om et eventuelt mål i Riga, så gjenspeiler det seg med det alle snakker om hver gang Norge deltar i et mesterskap. Nemlig kvartfinale.

- Blir det kjedelige svaret fra meg også, faktisk! Kommer vi ditt, så har vi slått noen av de store nasjonene, og det må vi være veldig fornøyde med. Jeg tror ikke folk aner hvor tøft og hvor raske de spillerne på de gode nasjonene er. De har 20 spillere som oftest skytere bedre, hardere og går raskere enn deg på skøyter.

På spørsmål om han får med seg utviklingen til Fjordkraft-ligaen fra Europa så håpet han i det lengste at ligaen skulle starte opp igjen.

- Pratet litt med Villiam Strøm (Vålerenga-spiller) her om dagen, og de er naturlig nok frustrerte over det kaoset rundt trening og kamper som er i Norge. Vi hadde samme kjøret i Tyskland i desember hvor laget, inkludert meg fikk Covid-19.

Hvordan påvirket Covid-19 deg?

- Fikk de vanlige symtompene som alle får. Mistet smak og luktesans, vondt i hode og feber. Utfordringen var ikke de symptomene, men etterspillet. Tok faktisk en del uker før jeg var 100% igjen. De håndterte dette meget bra i Tyskland, så det overrasket meg veldig at de ikke åpnet opp igjen på fredag avslutter backen.

Stefan Espeland og EC Salzburg er ikke i samme gruppe som Adrian Saxrud Danielsen og hans HC Innsbruck. Skulle sistnevnte med også tidligere Fjordkraftligaen-spillere som Braden Christoffer og Daniel Ciampini på laget kvalifisere seg til sluttspill, så kan vi få en norsk duell i Østerrike.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form