Lukk søk

Aktuelt

January 11, 2021

Saxrud Danielsen - Det har vært et helvete

Adrian Saxrud Danielsen og hans lag HC Innsbruck fikk Covid-19 i oktober. Nå forteller han til Nitten.no om livet og nivået i Østerrike.

Adrian Saxrud Danielsen spiller til daglig i den østeriske klubben HC Innsbruck. Laget som også har tidligere profiler i norsk serie som Braden Christoffer og Daniel Ciampini i laget innehar 8.plassen i ICEHL som har tilsammen 11 lag.

I likhet med Fjorkfraftligaen så har også den østeriske ligaen også blitt rammet av Covid-19 og ligaen ble stengt i 3 uker.

Hvordan reagerer du på det som skjer i Norge om dagen?

- Er naturligvis veldig trist. Har mange kamerater som spiller i fjordkraftligaen, og de forteller meg at det har eksplodert med smitte i Norge. Her i Østerrike fikk laget og jeg Covid-19 i oktober. Alle lag hadde minst 15 spillere ute, vi hadde 20stk.

Hvordan reagerte kroppen på viruset?

- Det var et helevete i 3-4 dager, altså. Vondt overalt. Hodet, rygg, ledd. I tillegg så mistet jeg også lukt og smakssans. Da jeg fikk litt av kroppen min tilbake så kom hoste og lungeproblemer. Tipper jeg brukte en måned på å bli pigg igjen.

Hvordan utviklet dette her seg i laget da?

- Jeg har med fruen nedover, så ho fikk det også naturligvis. Men det var 3-4 stk på laget som testet positivt. Etter den meldingen så tok vi alle forhåndsregler, men det var alt for seint. Kunne knipse i fingrene, og de aller fleste testene i laget var positive. Tror ikke folk forstår hvor smittsomt og farlig dette viruset er.

Jeg lå vannrett i flere dager - Saxrud Danielsen

Saxrud Danielsen var også en ufrivillig juleferie, da han besøkte hjemlandet i forbindelse med en kneoperasjon. Norge er "grønt" i Østerrike og med tanke på at jeg hadde det i oktober så slapp jeg heldigvis karantene da jeg reiste tilbake, forteller han via telefon.

I Norge føles det ut som man er litt på kollisjonskurs med tanke på å fullføre serien, hvordan er det hos dere?

- Vi kjører på her nede. Vi har spilt kamper annenhver dag siden starten av november, så vi begynner å merke det på kroppen. Vi trener knapt sammen om dagen, spiller kun kamper. Det ble så mye en stund at jeg ikke siste vet hvem vil skulle møte samme dag som jeg stod opp.

Hvordan er ICEHL i forhold til Fjordkraftligaen da?

- Nivå er faktisk sjukt bra. Høyt tempo hele veien med mye fysisk spill. Ferdighetene på mange av spillerne er mye høyere her enn hjemme. Spillet kan virke litt ustrukturert til tider, og kan minne om typisk Nord-Amerikansk spillestil. Alle spillerne er veldig profesjonelle.

Hvordan er det med det oppgitte kroppspråket til Sax´n da?

- Du kjenner meg. Det er det samme. Kommer aldri til å gjøre om på det!

Vi ønsker Adrian lykke til videre i Østerrike.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form