Lukk søk

February 19, 2021

Ottar Eide: - Vi kan glemme 36 runder

Erna Solberg og mydighetene nedprioriterer Toppidretten, som igjen sørger for at Fjordkraft-ligaen ikke starter opp igjen. Generalsektrær Ottar Eide så for seg en litt annen konklusjon etter dagens pressekonferanse. 

Erna Solberg stod på pressekonferansen og svarte på ulike spørsmål rundt ishockeyen og toppidrett med at hun synes det var et vanskelig valg og at hun forstod at de ulike idrettene hadde håpet på en annen konklusjon.

Hun gjemte seg bak at veldig mange hadde en vanskelig hverdag, men at de måtte følge en prioritering og at det ble barn og unge denne gangen.

Ishockeypresident Tage Pettersen er svært skuffet over at beskjeden om fortsatt nedstenging av toppidretten kommer en dag etter at forrige råd gikk ut.

Til hockey.no uttaler han seg følgende:

- Det vitner om at man ikke tar idrett som næring seriøst. Ingen i samfunnet har strengere smittevernprotokoller enn oss. Regelmessig testing av lag og støtteapparat, og ingen publikummere inn i hallene. Da er det vanskelig å forsvare at kamper ikke kan gjennomføres.

Toppidrett nedprioritet

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Otter Eide er en slagen mann når vi når han på telefon.

- Nei, dette var et slag i ansiktet. Jeg er virkelig skuffet, og innrømmer at jeg hadde håpet på en annen konklusjon på denne pressekonferansen. Og trist er det at hun står å sier at toppidretten blir nedprioritert.

Hva tenker du nå, Eide?

- Jeg er sint, skuffet og fortvilet på en gang. Sint fordi de nedprioriterer oss, skuffet over at vi ikke kommer i gang, og fortvilet med tanke på sporten. Samme gjelder også håndballen som også ikke får starte opp igjen.

Spørsmålet rundt hvordan sesongen blir, så bekrefter Ottar Eide at vi kan glemme å spille 36 runder denne sesongen.

- Det sier seg selv at vi ikke har nok dager eller uker igjen av sesongen til å få til dette nå. I tillegg så har vi ikke fått noe tidsbegrensning på nedstengningen, så dette blir vanskelig å få gjennomført slikt som forutsetningen er nå sier Eide som sikter til at myndighetene nedprioriterer Toppidretten.

- Denne sesongen blir ikke rettferdighet uansett. Det må tas noen prioriteringer og svelges en del kameler for at vi skal få avsluttet denne sesongen, og retter en stor takk til klubbene for et fantastisk samarbeid i denne prosessen.

Det er en tydelig preget Generalsekretær som Nitten.no snakker med på telefon. Otter Eide forteller videre at de nok en gang må snu bunken på hodet og starte på nytt.

- Klubbene og ansatte hos oss har stått i dette sammen og det har vært en stor belastning i mange uker nå. Og skal vi dra frem noe positivt ut av dette så har det knapt vært noen gnisninger. Helt utrolig hvordan vi har stått sammen i denne perioden. Det ønsker jeg gjerne at du skriver også, forteller han åpenhjertig.

- Men vi trenger forutsigbarhet opp i dette. Det føler jeg ikke at mydighetene bidrar til. Vi la ut et forslag 16 februar, så får vi ny beskjed 18 februar, og samme dag får vi beskjed om at vi får ny beskjed 19 februar. Og den siste er at det nå er kansellert. (Ikke åpning for spill)

Ved siden av å sin jobb i ishockeyforbundet så sitter Ottar Eide i en beredskapsgruppe for Norges idrettsforbund. Her kan han bekrefte for Nitten.no at de igjen vil adressere til mydighetene via NIF at de ønsker mer konkret beskjed i fremtiden.

Hva slags budskap ønsker dere å gi mydighetene via denne gruppa?

- Vi har tidligere gitt mydighetene beskjed via vår beredskapsgruppe at vi ønsker en beskjed mer enn et kvarter før det er blitt gjort endringer. Det er noe vi har meddelt mydighetene tidligere, men det må vi igjen gjøre. Det er tross alt klubber som skal ha en lang reisevei, og trenger blant annet å bestille flyreiser i forkant.. Vi synes det blir feil at vi skal få den samme nyheten via TV2 eller NRK på lik linje med alle andre.

Neste møte med denne beredskapsgruppa i NIF er berammet om en uke!

Avslutningsvis så blir naturligvis landslaget et tema, og der bekrefter Eide at de vil i løpet av kort tid ta en prat og legge en plan på hvordan forberedelsene blir mot et VM i Riga.

- Vi skal ha et møte nordiske landene og ta kontakt med dem for å finne en løsning. Slovakia skulle vi også møte her i Norge, men ting ser ikke veldig lyst ut. Så kan fort bli til som at vi drar tidligere til Latvia for å matche oss utenlands. Med de karantene-bestemmelsene som er satt, så kan ikke landene bli pådratt en karantene hos oss hvis det ikke er samme bestemmelser i deres land.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form