Lukk søk

Landslaget

December 16, 2023

Sparta-Sjur: - Velger hvor «hardt» de vil ta generasjonsskiftet

Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen mener generasjonsskiftet på landslaget er både valgt og tvunget.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har 100 prosent respekt for at treneren tar ut det laget han mener er best på kort og lang sikt. Det er de som skal ta en klubb eller et landslag videre. Og som trener lever man av resultater.

Det sier Sparta Sarpsborg-sjef og mangeårig landslagsassistent Sjur Robert Nilsen til nitten.no i etterkant av samlingen i Bratislava der et ungt og urutinert landslag tapte 9-0 mot Slovakia og 5-0 mot Latvia.

Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold mener de beste spillerne må være med hver gang mens hockeyekspert Tor Nilsen brukte ord som respektløst, arrogant og uforståelig om uttaket.

Respekterer «Tobbe»

- Skal man ta ut de beste spillerne hver gang, Sjur Robert Nilsen?

- Vi er ikke mange spillere i Norge. Det er vært en viss tradisjon for å prøve nye spillere på slike samlinger og at spillere fra hjemlig liga får kjenne på internasjonal motstand. Så kan man alltids diskutere om det blir for mange. Det er alltid en diskusjon. Men uansett lag er det trenerens rett å ut det laget han mener er best på kort og lang sikt. Det kommer ikke som noen overraskelse på meg at «Tobbe» ser litt yngre når han kommer opp fra U20 og har jobbet i Frölunda-akademiet. Dette er linjen han og Norges Ishockeyforbund har valgt da de mener det er det beste for norsk ishockey.

- Er du enig eller uenig?

- Det er totalt uinteressant da det er denne veien der har valgt å gå.

Som Myrvold peker også Nilsen derimot på at Norge risikerer ikke å bli invitert til lignende turneringer i fremtiden dersom man ikke blir regnet som konkurransedyktig motstand for nasjoner som Slovakia og Latvia.

- Kamper mot de beste av de nest beste er viktige kamper for Norge. For å få den gode matchingen må man spille litt mot Slovakia, Latvia, kanskje Tyskland og Sveits innimellom og ikke bare Frankrike, Østerrike, Italia, Ungarn og Polen. Og da er det viktig at ikke resultatene blir for stygge. Der ser jeg poenget til Myrvold, sier Nilsen.

Tester unggutter

Da Johansson tok ut troppen til de to kampene i Bratislava, forklarte landslagssjefen at han ønsker at flere og yngre spillere får internasjonal matching og referanser på et høyere nivå samtidig som han ser behovet for å øke konkurransen om plassene på landslaget mellom samlingene og at flere føler de er nær en tropp.

- Vi står for det valget. Vi valgte å gå for nytt og ungt slik at de får erfaring og ser hvor de står internasjonalt. Mot Slovakia fikk vi svar på at vi har en vei å gå, sa landslagssjefen til nitten.no torsdag.

Da svensken ble ansatt sommeren 2022, var også forbundsledelsen tydelige på at en av hans store oppgaver blir å lede Norge gjennom et generasjonsskifte.

- Et generasjonsskifte er ofte en kombinasjon av valgt og tvunget. Også her kombinerer man det vel litt. Noe er tvunget med en del eldre spillere som har vært med på mye. Så er det «Tobbe» og forbundet som velger hvor «hardt» de vil ta generasjonsskiftet. Vi kan mene hva vi vil om det, men jeg skal ikke mene så mye om det offentlig av respekt for det sittende regimet, sier Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form