Lukk søk

Landslaget

April 28, 2021

Spår norsk VM-nedtur: - Kan havne på etterskudd

Erik Ryman tror den avbrutte sesongen vil få konsekvenser for Norges VM-muligheter i Riga neste måned - og også i kommende mesterskap de neste årene.

- Jeg tror norsk hockey må opp en veldig, veldig bratt bakke etter dette her, sier Ryman til nitten.no.

Sjefen for HockeyAllsvenskan har seks sesonger bak seg som Vålerenga-spiller, fikk etter hvert norsk statsborgerskap, landskamper for Norge og har jobbet som agent for Mats Zuccarello.

Han kjenner med andre ord norsk hockey meget godt, og var tidligere i vinter kritisk til hvordan norske myndigheter har håndtert koronasituasjonen da de stengte ned idretten. Nå er han bekymret for landslagets fremtid som A-nasjon.

- Jeg vet ikke hvordan dette skal fungere for de som ikke har spilt kamp siden januar. Vi snakker om en A-nasjon i ishockey her. Det blir nesten patetisk. Her syns jeg myndighetene må se seg i speilet. Det er nesten bare i Norge alt har stått stille. Jeg er redd dette kan rase som et korthus på sikt, sier Ryman.

8. januar

Fjordkraft-ligaen tok selv en pause 8. januar etter en periode med mye smitte. Senere anbefalte regjeringen stopp i alt seriespill i toppidretten som til slutt endte med at hele hockeysesongen i Norge ble avlyst.

Det betyr at hele 19 av de 28 spillerne Petter Thoresen tok med seg til campen i Danmark nylig, ikke har spilt kamp siden begynnelsen av januar. Flere av disse vil likevel ikke bli med til Latvia da flere utenlandsproffer slutter seg til troppen de kommende ukene.

- Man kan havne på etterskudd her. Dette er ikke bra i det hele tatt. Det kan ramme Norge både på øverste nivå, men også for juniorer og yngre utøvere som mister viktig erfaring. I verste fall mister noen helt interessen for idretten, sier Ryman.

Erik Ryman (foto: Ola Gustafsson)

Norge skal nå trene tre uker i København. 3. og 4. mai venter Sverige til treningskamp en kort busstur over grensen til Malmö før landslaget møter Danmark 6., 12. og 13. mai. 22. mai er det VM-åpning mot Tyskland i Arena Riga.

Ikke bekymret

Mathis Olimb er en av de norske profilene som foreløpig ikke er klare for landslagscamp da han spiller semifinaler i det tyske sluttspillet der Grizzlys Wolfsburg åpnet med 4-1-tap mot Mannheim.

Han deler ikke Rymans bekymringer for fremtiden til norsk landslagshockey.

- Nå får vi trent godt og spilt noen treningskamper før VM. Da skal vi få satt laget bra uansett. Det er i tillegg mange av oss som spiller utenlands som har fått god matchtrening hele veien. Halve laget har matchet seg veldig bra, sier Olimb til nitten.no.

- Jeg tror ikke vi skal lage noe problem ut av dette, fortsetter veteranen som kan ende i Frisk Asker eller Vålerenga neste sesong.

Foto: Sofie Alexander Kitterød

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form