Lukk søk

Landslaget

June 1, 2021

Solbakken med hockeystøtte: - Skivebom

Hockeyleiren fortviler etter at en rekke spillere i troppen må på karantenehotell i etterkant av VM. Og spillerne får støtte av fotballandslagets Ståle Solbakken.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

- Idretten må ikke settes opp mot hverandre. Det er det idiotiske. De som representerer landet sitt på klubb- eller landslagsnivå skal selvfølgelig da de kommer hjem og levd under de strengeste kohortene så lenge ... Min sympati med hockeyspillere er kanskje enda sterkere. Der er det mange som ofrer enda mer enn de aller, aller fleste - også på pengepungen. De lever et ganske hardt liv utenfor, sier Solbakken under dagens pressetreff i Marbella og fortsatte:

- For meg er dette misforstående likhetsprinsippet. De skal bare få lov til å utøve sitt yrke. De lever i en helt annen kohort i 11 av de andre 12 månedene resten av av året. De er det beste til å kunne utøve det strenge helseregimet fordi de er vant til det. Jeg blir lei meg fordi fotballen blir satt opp mot for eksempel håndball. Det er skikkelig skivebom av regjeringen og helsemyndighetene på alle parametere. Det er ikke snakk om forskjellsbehandling. Det er snakk om å utøve idretten sin og representere landet sitt. Hockeylandslaget vant tre kamper under ekstremt vanskelige forberedelser. Serien ble nedlagt, de dro til Danmark og var på leir for å komme på is sammen, så til Latvia. Da har du vært borte fra familien i fire til seks uker. De lever under et strengere regime da de er hjemme og enda strengere da de er sammen med andre.

Hjem i dag

En meget engasjert Solbakken har i disse dager tatt med seg fotballandslaget til Marbella siden aktuelle motstandere ikke slipper inn i Norge. Han mener det bør gjelde samme regler for alle uansett idrett.

- Det burde vært likhet for alle som representerer Norge. Men det er viktig at idretten ikke blir satt opp mot hverandre. Dette er toppidrettsutøvere på hver sin gren, sier landslagssjefen.

Det var lenge uklart om Solbakken fikk med seg spillere fra hjemlig liga til Spania på denne samlingen, men kun minutter før troppen ble presentert fikk de unntak for karantenereglene slik olympiske og paralympiske utøverne også gjør.

De sju spillerne det gjelder må likevel være i full karantene - hjemme - frem til negativ test tidligst på dag tre etter hjemkomst.

Karantenehotell

Slik blir det ikke for hockeygjengen som nå forlater Riga etter VM-turneringen i eget charterfly. Spillere og ledere på må karantenehotell de kan teste seg ut av tidligst etter tre dager. Det etter å ha vært på tur siden 23. april og levd i en egen boble med svært strenge smittevernregler.

Både Mats Rosseli Olsen, Tommy Kristiansen og Martin Røymark kom med meldinger og stikk på Twitter mandag kveld, og fikk støtte av blant andre Mats Zuccarello.

- Når du endelig trur du skal få se datteren din igjen i løpet av morgendagen, som du reiste fra 14 dager gammel for å representert landet ditt i VM og samtidig har levd i isolasjon.... Så kommer beskjeden om karantenehotell ved ankomst. Takk @abidraja, skrev Tommy Kristiansen.

- Og det skjønner jeg svært godt. Jeg skulle så gjerne sett det ikke var slik. Vi er i en koronasituasjon, og regjeringens har sammen besluttet at det ikke gis flere unntak nå før vi er i trinn 3, som er om ca 3 uker. Det er ikke ønskelig for noen at vi er i denne situasjonen!, svarte Raja.

Samme kveld opplyste han i en pressemelding at det ikke blir aktuelt å innvilge flere søknader om karantene-unntak nå. Kulturdepartementet skrev samme sted at unntakene som er gitt dreier seg om «en begrenset og tydelig avgrensbar gruppe utøvere».

- Det må være likhet for loven. Vi har verdens beste håndballag, fotballandslaget er kanskje rangert som nummer 30 i verden, håndball nummer en, vi rundt 12–13. Jeg vil ikke bebreide fotballen. De har søkt. Men det er forskjellsbehandlingen. Den irriterer meg grenseløst. Det er natta, raser Petter Thoresen til VG.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form