Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 4, 2021

Slår alarm uten kamper og avklaring: - Det er veldig alvorlig nå

Ytterligere utsettelser, stengte haller og foreslåtte kutt i kompensasjonsordningen skaper usikkerhet i Hockey-Norge. Flere frykter at årets sesong aldri vil bli fullført.

- Resten av serien kan ryke. I verste fall kan det skje, ja.

Det sier generalsekretær Ottar Eide etter å ha fått summet seg litt noen dager inn i nok en uke med dårlige nyheter. Det har gått 14 dager siden nitten.no skrev at toppklubbene frykter konkurser og en mørk fremtid for norsk hockey dersom forslaget til ny kompensasjonsordning vedtas.

Den går ut på at klubbene fra 1. januar ikke skal kompenseres for avlyste arrangementer. Og de har det vært mange av i 2021. Fjordkraft-ligaen, som allerede var redusert fra 45 til 36 runder, får nå ikke spille kamper på fire uker - minst. I tillegg opplever flere klubber for tiden stengte haller som følge av smittetrykket. Dette kommer samtidig som klubbledere landet rundt sover dårlig i påvente av konklusjonen rundt «krisepakke 4».

- Situasjonen er høyst uoversiktlig og vanskelig. Vi vet ingenting. Det siste nå med at viruset trives godt i ishallene var ikke akkurat positivt. Vi klarer oss i januar og februar, men i mars begynner det å bli tøft hvis det ikke kommer noe inn. Og vi kan ikke stå i mars og si vi ikke har penger til å betale lønn. Det går ikke, sier daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, til nitten.no.

Fortviler

Forslaget til ny krisepakke har vært ute til høring, det skal innom regjeringen og så videre til ESA mens klubber og forbund venter på en avklaring som kan bety alt fra en ganske lykkelig vår til besøk i skifteretten. Forbundet vet ikke når de kan forvente svar.

- Ordningen burde jo vært på plass før den forrige gikk ut. Jeg vet ikke om de ser hvor alvorlig dette er for arbeidsgiverne og arrangører som lider store tap. Det er svært usikkert hva som skjer fremover. Det kan hende noen må permittere for ikke å ta for stor økonomisk risiko. Da ryker resten av serien, frykter Eide.

- Har noen av klubbene signalisert at det nærmer seg permitteringer allerede?

- Nei, men flere må ta en beslutning snart. Hver uke som går med normale kostnader og ingen inntekter er veldig krevende. Fire ukers lønnskostnader for alle klubbene i ligaen er på 12-13 millioner. I tillegg kommer andre utgifter i en tid uten inntekter. Vi snakker betydelige tap. Usikkerheten er en kjempeutfordring for klubbene i en sårbar situasjon. Flere sliter med likviditeten. Og uten penger er det kanskje kroken på døren. Det er veldig alvorlig.

Med én måned pause fra seriespillet i januar og februar, innser Eide nå at 36 serierunder og normalt sluttspill med best av sju-serien utgår.

- Jeg tror ikke vi klarer det innen 1. mai. Det må bli en avkortning et sted. Hvor må vi diskutere.

Møte mandag

Over helgen er det planlagt et nytt møte mellom klubber og forbund. Eide håper han vet litt mer om hvordan verden vil se ut i ukene som kommer innen den tid.

- Alt handler om utfallet av kompensasjonsordningen. Slik status er nå, ser det mørkt ut dersom den ikke endres. Vi planlegger for flest mulig kamper og mest mulig rettferdighet, men vi vet rett og slett ikke nå, sier Eide.

I hockeyforbundet leder han en liten administrasjon som nå begynner å føle på at de har lagt seriekabalen med antall runder, lag, haller, dommere og alt som hører med om og om igjen.

- Vi får hele tiden nye forutsetninger som gjør at vi må skrote det vi allerede har brukt mye tid på. Nå må vi gå gjennom seriespillet på nytt. Det er krevende. Vi har svært flinke folk hos oss, og jeg er imponert over jobben kollegene mine gjør, men det er utfordrende. Energinivået synker litt når du det du jobber så mye med bare må kastes. Vi kommer til å puste lettet ut alle mann når denne sesongen er over. En eller annen gang.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form