Lukk søk

Landslaget

August 20, 2023

Sjokkert landslagsveteran: - Det er flaut, jeg blir trist og litt sinna

JORDAL (nitten.no) Gjennom å lese nettaviser på vei til fredagens treningskamp fikk Martin Røymark vite at landslaget han har vært en del av i 15 år settes på pause.

Foto: nitten.no

- Først ble jeg litt sjokkert. Jeg hadde ikke hørt noen ting om det. Jeg har vært med på landslaget i 15-16 år og hadde ikke fått noen indikasjoner. Sjokk var min første reaksjon, så syns jeg det er trist og begynner å lure på hva som har skjedd.

Vålerenga-veteran Martin Røymark sier han ble kjent med at Norges Ishockeyforbund avlyser all landslagsaktivitet ut 2023 gjennom media på vei til fredagens kick off på Jordal.

- Vi har ikke hørt noe om dette her. Og jeg vet at ingen andre fikk beskjed heller. Det er veldig spesielt når man har vært med i 15 år pluss. Dette kan ikke ha kommet som noe sjokk på de som sitter på kontoret der, sier 36-åringen med 97 VM-kamper fordelt på 14 mesterskap til nitten.no.

Landslagssjef Tobias Johansson sa til nitten.no fredag at han selv ble informert onsdag og brukte den første tiden på å snakke med trenere og ledere på yngre landslag før han senere skulle i dialog med A-troppen.

Dropper to samlinger

U20-VM i Göteborg blir eneste landslagsaktivitet ut kalenderåret med unntak av VM for damer i Kina som pågår i disse dager. Underskuddet på ni millioner som ikke skulle gå ut over landslaget, rammer nå hardt.

- Det er først nå sent på våren vi har sett hvor alvorlig dette har vært. Situasjonen er alvorlig og det er også derfor vi gjør det vi gjør nå, sa ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no fredag.

De to planlagte samlingene i Riga og Bratislava med viktige kamper mot Latvia, Slovakia og Danmark før jul avlyses.

- Flaut, mener Røymark.

- Hockey er en svær og voksende idrett. Det er flaut at vi ikke kan ha samlinger resten av året. Men det er ikke meg dette er farlig for og ikke Mathis Olimb heller. Vi har spilt 2-300 slike treningskamper, men det rammer de yngre og passer særlig dårlig nå som vi har et generasjonsskifte på gang. A-landslaget er flaggskipet, men det er også krise for de yngre landslagene som skal ut og kjenne på et annet nivå.

- Gjør dette noe med motivasjonen din for videre landslagsspill?

- Nei, det gjør det ikke. Å dra på seg drakten er spesielt uansett, men det er sjokkerende. Jeg blir trist og litt sinna, sier Vålerenga-spilleren.

Ikke boccia

Mathis Olimb og Thomas Olsen endte i dopingkontroll etter fredagens 5-4-seier over Ringerike Panthers. Jørgen Karterud bruker sterke ord for å beskrive hva han mener om grepet fra Norges Ishockeyforbund.

- Det er jo trist, da. Det er skandale for norsk hockey. Jeg skjønner man ikke kan trylle frem penger, men nå har vi et lag i A-VM og kan ikke ha samlingsdøgn. Vi bor i et av verdens rikeste land. Det fins en utdanning som heter økonomi og administrasjon på BI ... Den vurderer jeg å ta etter hvert, sier Karterud til nitten.no.

- Man skulle tro vi spilte boccia på søndager. At det var en hobbyidrett. En god samling kan bety at man plutselig er på radaren til store klubber ute i Europa. Det er ikke bare i VM man viser seg fram. Det er jævlig trist også for de yngre landslagene. Dette er tross alt livet til folk.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form