Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 5, 2021

Semifinaler i VM - bookmakerne tror på Finland

Semfinalene i årets VM spilles i dag hvor Finland blir pekt ut som favoritter mot tyskerne, og hvor det er vidåpent i den andre semifinalen mellom USA og Canada i følge bookmakerne.

Samtlige lag som spiller om finale i dag var i Norges gruppe, hvor Norge tapte alle kampene mot de resterende fire lagene.

Favoritten Russland og outsideren Tsjekkia har allerede reist hjem, etter å ha tapt sine kvartfinaler.

USA - Canada (13:15)

De naturlige favorittene til å vinne et mesterskap møtes allerede i semifinalen. Et canadisk lag som fikk en marerittstart på mesterskapet da de tapte 2-0 mot vertsnasjonen Latvia i åpningskampen. Videre ble det 5-1 tap mot dagens motstander USA, før de endelig fikk sin seier mot Norge. Et litt dårligere lag på papiret dette året, men har bevisst mer og mer utover i mesterskapet at de blir å regne med. Seieren i kvartfinalen og ikke minst den avgjørende scoringen, bevisste at Henrique og Brown kan finne det på det helt store for den hockeygale nasjonen.

USA på sin side har imponert kraftig. I likhet med Canada så stiller de også litt svekket, men ser ut til å ha funnet både form og tilpasset seg europeisk hockey bedre. Tapte sin åpningskamp mot Finland, men har etter dette hatt full kontroll mot resterende motstand. Slapp inn kun åtte mål i seriespillet, og feiet over Slovakia med 6-1 etter å ha ledet hele 3-0 etter den første perioden i kvartfinalen.

Spennende oppgjør hvor USA skal være best, men disse oppgjørene lever sitt eget liv. Rivaliseringen mellom de to landene gjør at dette kan bli en høydramatisk og ikke minst en underholdende kamp. Nitten.no holder en knapp på USA.

Finland - Tyskland (17:15)

Finland er det laget som har overrasket mest. Det er et typisk ishockeylag hvor alle rekkene fungerer. Skal det virkelig bli deres år i år? Finland slo USA i en spennende kamp, og tapte noe overraskende mot Kazakhstan i neste. Ble nr.2 i gruppa, og de har sett bedre og bedre utover mesterskapet. I kvartfinalen måtte de virkelig kjempe da Tsjekkia ga de kamp til døren. Men de stod i mot dem siste fem minuttene etter en heroisk innsatsen av den finske målvakten på slutten. Er et godt organisert lag som skal holde et høyere nivå enn dagens motstander.

Tyskland var et usikkert kort før mesterskapet hvor VM-troppen bestod av flere hjemlige spillere fra DEL-ligaen. Du vet aldri hvor du har tyskerne. Alt fra å ryke ut før kvartfinalen til å ta seg til en finale. Satte standaren mot Norge i åpningskampen hvor de var det beste laget. De scorer mye mål, men slipper inn mye mål også. Ble nr.3 i sin gruppe, og kunne havnet som nr.4 hvis ikke Canada hadde fått den starten de fikk.

Tapte 2-1 mot Finland i gruppespillet, og spilte jevne kamper utenom mot Norge og et korona-rammet Italia. Tyskerne har et høyt toppnivå, men også et bunnivå som ikke hører hjemme i en semfinale.

Hvis Finland får i gang sitt organiserte spill, så kan det gå for fort for Tyskland. Finland får ikke etter hva vi mener en enklere reise til en finale.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

Dagens oddstips fra Nitten.no

USA + Finland

USA - Canada

Norsk Tipping

2.30 - 3.60 - 2.45

Coolbet.com

2.37 - 4.00 - 2.85

Finland - Tyskland

Norsk Tipping

1.65 - 3.80 - 4.70

Coolbet.com

1.76 - 3.97 - 4.70

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form