Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 5, 2022

Semifinaledramaet fortsetter i kveld: - Forventer at det smeller igjen

Oilers-back Andreas Klavestad gleder seg til nye dueller i den viktige femte semifinalen mellom siddisene og Sparta i kveld.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Semifinaleserien mellom Stavanger Oilers og Sparta har virkelig tatt fyr, og det står 2-2 i kamper. I kveld smeller det igjen da lagene møtes til kamp nummer fem i DNB Arena.

- Dette er en dritkul semifinaleserie hvor det har vært spennende og ikke minst jevnt i alle kampene. To gode lag som kjemper om en finale. Så jeg forventer at det smeller igjen i kveld, forteller Andreas Klavestad til nitten.no.

Viktig seier sist

Etter at Sparta sjokkerte og vant i DNB Arena tok de tilbake hjemmebanefordelen i serien, men den var kortvarig siden Oilers vant 2-1 i Sparta Amfi søndag.

- Det er klart den var viktig siden vi tapte her hjemme. Vi hadde tross alt tapt to på rad mot dem, og derfor viktig å komme tilbake på vinnersporet igjen. Jeg kan ikke huske sist vi har tapt tre kamper på rad siden jeg kom til Stavanger. Det viser jo bare at vi er et vinnerlag, forklarer den tidligere Sparta-spilleren.

Sparta-publikummet og trener Sjur Robert Nilsen har vært kritiske til dømmingen i semifinaleserien. Klavestad har på sin side en helt annen oppfatning av dommerne så langt.

- Altså, det vil alltid være situasjoner som går både mot og med oss. Det er en del av ishockeyen. Personlig så synes jeg dommerne har greid seg bra i serien og gjort en god jobb. Vi må ikke glemme at de er mennesker de også, de kan i likhet med oss også gjøre feil.

Det var spesielt etter den første semifinale-kampen i Sparta Amfi hvor hele fem spillere ble sendt i dusjen og DISU delte ut tre karantener som fikk Sparta-trener Nilsen til å se rødt. Nilsen gikk så langt at han satte spørsmålstegn ved kompetansen til medlemmene i utvalget av disiplinærutvalget (Les saken her).

Fokus på boxplay

Dagens bortelag Sparta har vært dødelig effektive i sitt powerplay anført av Kristian Jakobsson. Foruten den første kampen i DNB Arena så har Sparta scoret fire mål i powerplay i de resterende kampene.

- Vi har sett at de har vært gode i sitt powerplay i serien, og vi har snakket om det. Føler at vi fikk det bra til i den første kampen, men i de siste kampene har de gjort mål på oss hver gang, kommenterer Oilers-backen.

- All honnør til Sparta for sitt powerplay, men nå har vi hatt fokus på vårt undertallsspill og jeg juger ikke når jeg sier at det har vært et stort fokus fra vår side, spesielt på hvordan vi skal forsvare oss mot det, avslutter Klavestad.

Bookingselskapene har liten tro på at Sparta overrasker igjen i DNB Arena i kveld.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form