Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 1, 2022

Nilsen raser mot DISU: - Jeg setter spørsmålstegn ved deres kompetanse

Niklas Roest og Maksims Ponomarenko mister begge de tre neste semifinalene med karantene. Ponomarenko-suspensjonen får Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til å se rødt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Disiplinærutvalget (DISU) har kommet med sin bedømming av de ulike situasjonene i etterkant av de den meget omdiskuterte kampen i Sparta Amfi onsdag der hjemmelaget utlignet til 1-1 i kamper. Foran den tredje semifinalen i Stavanger, går Nilsen hardt ut mot Ponomarenkos karantene.

- Vi har sett bildene og sendt bilder i tilsvar på taklingen til Ponomarenko. Der ser du tydelig at treffpunktet ikke er hode/nakke. At DISU fortsatt mener at det er en takling mot hode/nakke, gjør at jeg setter spørsmålstegn ved deres kompetanse, sier en opprørt Nilsen til nitten.no før han setter seg på fly til Stavanger.

I disiplinærutvalgets redegjørelse heter det:

«Det vurderes som skjerpende at Ponomarenko tidligere er idømt utestengelse for farlig spill. Oppsummert: Dette er en takling mot hodet. Hastighet og kraft regnes som lav. Det er stor skaderisiko ved denne type handlinger».

Anker ikke

Ifølge Nilsen kan ikke Sparta anke på straffutmålinger som er på under fem kamper. Dermed mister latvieren kveldens semifinale i Stavanger, søndagens kamp i Sarpsborg og dem femte semifinalen tirsdag.

- Det er ingen treffpunkt på hode/nakke. Treffpunktet er brystet, også fullføres det opp mot hodet som en naturlig kroppslig reaksjon. Og at de i tillegg kan gi Ponomarenko en tilleggsstraff som «repeat offender» for noe han ikke gjør er rett og slett for dårlig jobb av de som sitter i DISU, mener Nilsen.

Nitten.no har konfrontert DISU-leder Aage Thor Falkanger med Nilsens kritikk. Han ønsker ikke å kommentere uttalelsene.

Oilers-spiller Sander Hurrød ilegges til kampers karantene etter kampen i Sparta Amfi for en takling på Martin Grönberg Nilsen mener er farligere enn Ponomarenkos.

- Du ser at treffpunktet er hodet, men han får én kamp mindre kamp en Ponomarenko. elt håpløst. Grönberg ser ut som et ekorn som har puttet alle nøttene sine på den ene siden av kjaken, forteller en oppgitt Nilsen.

Angrende Roest

En annen som også må se de tre neste kampene fra sidelinjen er Sparta-kaptein Niklas Roest. Han angrer på krysstaklingen mot Oilers-spiller Jarrett Burton i samme sekund som matchen var over.

- Den karantenen er jeg enig i. Det skal ikke skje, og det er helt riktig at jeg ble utestengt. Jeg liker å spille på grensen, men her gikk jeg over, og det skal ikke skje. Bare å ta den straffen og ta lærdom av dette, sier en ydmyk Roest.

- Hva tenkte du der?

- Jeg ser at Marcus Fagerudd fikk en slashing som var stygg, så jeg ønsket å stille opp for lagkamerater som jeg alltid har gjort, men jeg gikk over streken. Jeg kan ikke forsvare det jeg gjorde. Den situasjonen skulle jeg løst på en annerledes måte, sier Roest.

- Jeg kan ikke si meg uenig med Niklas i den situasjonen. Det skjer ting etter signalet går som overhodet ikke er bra. Jeg tror hensikten til Niklas var å hjelpe en lagkamerat, men virkemiddelet ble feil. Køllebruken er ikke pen, og det ønsker hele Sparta å beklage på det sterkeste, avslutter Nilsen.

Svenske Martin Grönberg er ikke med Sparta-troppen til Stavanger fredag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form