Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 13, 2022

Seks poeng skiller seks lag: - Første gang ekspertene har hatt rett

Sjekk den tabellen! Inn i julepausen skiller kun seks poeng de seks topplagene i Fjordkraft-ligaen.

Foto: nitten.no

Hockeyekspert Tor Nilsen er en av dem som spådde en langt tettere liga denne sesongen etter at Oilers vant med 20 poeng i vår.

Og etter 27 av 45 serierunder ser Nilsen og andre ut til å få helt rett. Kun seks poeng skiller de seks topplagene etter at Stjernen søndag slo serieleder Sparta i Sarpsborg.

- Det er vel første gang ekspertene har hatt rett i tipsene sine, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til nitten.no og ler.

Medaljekampen

Sparta topper med 56 poeng etter sin elleville rekke på 12 strake seirer tidligere i vinter, og har også én kamp mindre spilt enn konkurrentene. Forhåndsfavorittene Stavanger Oilers følger ett poeng bak, Frisk Asker er nummer tre med 54 poeng, Stjernen har 53, Vålerenga 51 og Storhamar 50.

Seks lag som i praksis kjemper om seriegull og medaljeplassene betyr viktige toppkamper runde etter runde, økt oppmerksomhet og bedre ramme rundt produktet.

Storhamar passerte rivalen Vålerenga med seieren på Jordal torsdag, men var tilbake på sjetteplass da Frisk Asker seiret i CC Amfi lørdag. Fra sin posisjon på nedre halvdel har Hamar-laget likevel kun seks poeng opp til førsteplassen.

- Vi snakker ikke om tabellen hele tiden, men vi kom litt på etterskudd fra start av. Da kan man ikke stresse med å klatre, men gjøre jobben hele veien. Det har guttene vært flinke til selv om vi har ligget litt etter, sier trener Thoresen.

Varsler mer

Kun det utsatte oppgjøret mellom Ringerike og Grüner torsdag gjenstår før jul, men bare i romjulen alene finner vi toppkamper på rekke og rad: Storhamar - Stjernen, Vålerenga - Frisk Asker, Stavanger Oilers - Sparta og Stjernen - Vålerenga.

- Å klatre oppover har vært målet hele veien. Vi er ikke ferdige med det, varsler Thoresen.

Landslagssjefen måtte tåle fem tap på sine første ni kamper etter comebacket som sjef i CC Amfi i høst. Nå har Storhamar kommet seg på skuddhold av tetlagene og samtidig styrket troppen med den tidligere NHL-duoen Jakub Kindl og David Booth.

- Vi slapp en del lag litt for langt foran oss, men som sagt har vi holdt hodet kaldt. Det er prestasjoner over tid som avgjør om du får poeng til å ligge der oppe og ikke midt på tabellen, sier Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form