Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 6, 2021

Ringerike Panthers: - Vil avgjøre dette på isen, ikke på kontoret

Ringerike Panthers føler seg klare for et eventuelt opprykk til Fjordkraft-ligaen, men ønsker at det hele skal avgjøres sportslig.

Bilde: Sofie Alexandra Kitterød

Det sier daglig leder i Ringerike Panthers, Janka Aasen, til Nitten.no

- Vi ønsker naturligvis å avgjøre dette sportslig. En avgjørende kamp hvor vi rykker opp er jo et drømmescenario for oss hjemme i Schjongshallen.

Tema rundt nedrykk og opprykk har satt fyr på hockeynorge de siste dagene. Narvik meldte fra nord at de synes det hadde vært urettferdig hvis de måtte ned en divisjon med tanke påhvis sesongen avlyses.

- Vi fortjener dette

Skulle det bli slik at dette ikke avgjøres på isen, så mener Aasen at de å spille i Fjordkraft-ligaen neste sesong

- Vi fortjener å rykke opp, hvis det skulle bli slik at sesongen avlyses. Vi har ligget i toppen under hele sesongen og bygd opp et grunnlag for å rykke opp etter denne sesongen. Skulle sesongen avlyses nå, så vil vi uansett være stolte av oss selv for å ha rykket opp.

Spørsmålet rundt 12 lag fra og med neste sesong, er også noe Ringerike ser på som positivt.

- Vi har hatt 12-lag diskusjonen oppe på vårt bord, før det ble en sak hos dere og i media. Og vår konklusjon er at vi synes at det hadde vært positivt med flere lag i Fjordkraft-ligen, forteller hun optimistisk.

- På hvilken måte er det positivt?

- Med tanke på fremtiden så synes vi dette høres ut som en god idé. Det vil gjøre noe med interessen, tror vi. Så hos oss klinger 12 lag, bedre enn 10.

Selv om det ikke finnes noen fasit på om det må spilles kvalifisering eller om Ringerike har spilt siste kamp i 1. divisjon så har klubben forberedt seg på to ulike scenarioer

- I den situasjonen vi befinner oss i, så har vi valgt å lage to ulike budsjetter. En for 1. divisjon og en for Fjordkraft-ligaen. Vi forventer ikke å spille i Fjordkraft-ligaen neste år, men er mentalt forberedt på det.

- Mentalt forberedt?

- Ja, jeg det vil jeg skrive under på. Sist gang vi rykket opp til den gang Get-Ligaen så var ikke forberedte og vi ble hengende etter fra dag 1 i den øverste serien. Nå har vi bygd opp en fundament, og er mye bedre rustet økonomisk nå, enn sist.

Når det kommer til lagbygging og spillerkabal så overlater hun ansvaret til sportslig leder, men bekrefter at rammene er hyggeligere neste sesong.

Planer om ny hall

Til vanlig spiller Ringerike sine hjemmekamper i Schjongshallen. Hallen som i dag har en publikumskapasitet på 1700, fordelt på både sitteplasser og ståplasser har fått noen oppgraderinger siden sist kamp i den øverste serien.

- Ja, vi har fått økt publikumskapasiteten siden sist. Og så har vi fått opp gradene i hallen. Selv om vi kanskje ikke toppet tabellen poengmessig sist, så var høyt oppe på "kuldetabellen" på ishallene, forteller Aasen humoristisk.

Hallen ble åpnet i 1989 i følge Wikipedia, men nå har altså kommunen kommet på banen.

- Det stemmer at vi har jobbet litt med dette, uten av spaden er satt i jorden ennå. Vi venter på at kommunen skal få regulert et område ved siden av hallen. Så vi krysser fingrene for at det kan bli gjort før sommeren.

At det trengs ny hall hos Ringerike er det ingen tvil om hvis vi skal tro daglig leder Janka Aasen. De har i likhet med andre fått en pandemi-boost av nye spillere til klubben.

- Ja, det er jo så gøy. Pandemien har virkelig gjort til at flere har ønsket å prøve ut ishockey, så vi har fått tilskudd på flere av våre ungdomsslag i klubben. Så vi må rette en stor takk til værgudene og alle de frivillige som stod på for å sprøyte is i januar/februar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form