Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 3, 2021

Reaksjonen fra Narvik: - Urettferdig

Stemningen var ikke i taket da Narvik fikk beskjed om at de kan bli flyttet ned en divisjon. Nå ønsker klubben at de skal bli hørt fremover

Det var i går at vi brakte nyheten om at et scenario som kunne gjøre at Narvik og Ringerike bytter plass fra og med neste sesong.

Nestleder i Narvik, Bjørn-Tormod Nilsen synes nyheten var skuffende og forstår ikke hvorfor 12 lag kommende sesong ikke skulle aktuelt.

- Det hadde blitt spennende med 12 lag kommende sesong. Ikke bare for den sesongen, men også for fremtiden. Det må investeres i ligaen, hvis vi ønsker at interessen og utviklingen i norge skal skje fremover.

Ishockeypresident Tage Pettersen sa til Nitten.no i går at 12 lag er lite aktuelt, men at døren ikke er låst. Det gir et lite håp for klubben i Nord-Norge, som i værste fall må ned en divisjon i bytte mot Ringerike dersom sesongen avlyses.

- Vi har endelig greid å skapt en interesse for sporten og klubben her i Narvik. I tillegg til representanter for Hockeyforbundet, har også ordførere fra Finnsnes, Bodø og Harstad vært på besøk hos oss i håp om at de også vil bygge ishaller og få den samme interessen som vi har fått i byen. Og nå skal de altså gamble med å flytte oss ned til 1.divisjon hvis sesongen ikke blir fullført. Rett og slett urettferdig, forteller den hockeyinteresserte nestlederen.

Men dere ligger sist, ut i fra den nye poengsystemet?

- Ja, det er sant. Men vi har også nesten bare møtt topplag. Se på resternede kamper, så skulle vi møte lag rundt oss på tabellen som vi kunne vunnet. Denne sesongen er spesiell på mange måter, og vil gå inn i historiebøkene som kanskje den mest spesielle i hockeyens tid. Hvorfor skal det da gå utover noen, når det den ikke blir spilt ferdig?

Drømmen i fremtiden er jo "lokaloppgjør" mot Tromsø - Bjørn-Tormod Nilsen

Nestlederen jobber ved siden av sitt engasjement i Narvik og kan fortelle at interessen for klubben er så stor at det er på kanten til rørende.

- Narvik er ikke så veldig stort, og jeg juger ikke hvis jeg sier at annhver person som er innom butikken spør om Narvik og hockeyklubben. Også i korona-perioden så har den ikke vært dalende. Vi ønsker at flere supportere fra sør kan ta turen til Narvik og kjenne litt på det som vi har bygd opp.

- Kristian Forsberg i Stavanger og Andreas Martinsen i Lillehammer har begge sagt til meg etter kamper at de setter stor pris på å komme til oss, og synes det er flott for utviklingen til norsk hockey at vi har kommet oss opp. Tenk at vi får tidligere SHL-spillere og NHL-spillere i Nordkraft-arena. Er folk virkelig klar over hva det gjør med interessen for å utvikle nye spillere til ulike U-avdelinger og hockeyskole?

Hva tenker du rundt interessen hvis scenarioet blir at dere faller ut av Fjordkraft-ligaen?

- Interessen vil nok være der, men noen vil nok falle av. Det gjelder spillere også, som gjerne vil spille på det høyeste nivå. Da må vi liksom bygge opp på nytt. Men håper forbundet hører oss og at vi slipper det sier han optimistisk.

Spillerne savner informasjon

Spillertroppen i Narvik har ikke hatt smitte i sitt lag, og har trent for fullt hele perioden. Nå begynner de å bli lei av å ikke få informasjon, forteller Tim Robin Johnsgård

- Vi er klare fysisk, men litt tunge psykisk. Vi får vite at vi skal få informasjon den ene dagen, også blir det flyttet til den andre dagen. Er vanskelig å forholde seg til slik informasjon, sier Kongsberg-gutten.

Johnsgård spilte i sin yngre dager i Frisk Asker, før han prøvde seg i Sverige og Hockeyettan. Sparta ble hans neste stopp igjen, før han nå har valgt å flytte med samboeren til Narvik.

Narvik-forwarden synes personlig at poengsnittregningen til forbundet blir feil, og peker på kampprogrammet som klubben hadde igjen

- Vi ligger sist, og kommer oss ikke vekk fra det med de nye poeng-reglene. Men ikke sist hvis de reglene ikke hadde vært der. Kampprogrammet nå i slutten hadde passet oss bedre, enn det vi har vært igjennom, forteller han alvorlig og retter en tanke på at Narvik hadde flere kamper mot Grüner,Sparta og MS igjen.

- Sier seg selv at vi hadde hatt større sjans til å ta poeng mot lag rundt oss på tabellen kontra topplag. Sånn sett så har vi ikke flaks der heller, hvis det skulle bli slikt at vi flyttes ned en divisjon. Urettferdig, sukker han.

I likhet med sin nestleder i klubben så åpner Johnsgård opp for 12 lag i ligaen.

- Hvis de greier å lage ulike vedtak og regler underveis, så kan de vel ha en sesong eller to med 12-lag og gjøre alle fornøyde neste sesong? Så kan vi heller spille 4 runder, hvor det blir to borte og to hjemme. Jeg ønsker også å presisere at jeg forstår at det skal være en gulrot til de som spiller i 1.divisjon også, men det kan ikke bli på bekostning av et lag som ikke har fått lov til å spille om et eventuelt nedrykk.

Blir det kvalifisering da?

- Da er vi klare. Da skal vi bevise for hele hockey-norge at Narvik skal spille i Fjordkraft også neste sesong. Det er og blir vårt mål fremover, hvis forbundet bestemmer seg for dette og at ting åpner igjen. Men så var det, det med informasjon igjen da, forteller han Nitten.no før han skal snøre på seg skøytene for en ny trening.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form