Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 3, 2021

Seriespillet mot avlysning - 12 lag lite aktuelt

Ishockeyforbundet innser at det begynner å få bli for få ledige datoer til å gjennomføre alt de kommende ukene. Nå skal klubbene tas med på rad for å løse nedrykkskabalen.

Ishockeypresident Tage Pettersen understreker at alle muligheter holdes åpne, og at ingen dører er lukket etter tirsdagens styremøte. Men dersom man kommer i gang med kamper igjen de neste ukene, er det sluttspill og kvalifisering som skal prioriteres.

- Det er det viktigste å få gjennomført. De to tingene vil bli prioritert høyt, sier Pettersen til nitten.no.

Han vil ikke si at serien avsluttes, men planen har vært å avvikle kampene i mars måned samtidig som det er stans for seriespill i toppidretten og signalene fra sentralt hold er nedslående. Noen åpning før tidligst midten av måneden virker fjernt per nå.

- For hver dag som går før vi nærmer oss gjenåpning, jo mer sannsynlig blir det jo, sier Pettersen om mulig stopp for seriespillet.

Opp og ned

Allerede i september i fjor vedtok forbundet retningslinjene som skal regulere opp- og nedrykk dersom sesongen ikke kan fullføres og kvalifiseringen utgår. De sier at laget med lavest seiersprosent i Fjordkraft-ligaen skal bytte plass med laget med høyest seiersprosent i 1. divisjon.

Dersom sesongen avsluttes slik status er nå, betyr det eventuelt at Narvik bytter plass med Ringerike.

- Vi står på det vi vedtok i september, men alt her avhenger av hvilke signaler som kommer etter onsdagens møte pluss at vi tar en runde med alle klubbene neste uke for å se på denne kabalen. Vi er tydelige på at vi må ha en gulrot for 1. divisjon. De mistet muligheten til opprykk i fjor, minner Pettersen om.

Mandag skrev TV 2 at Fjordkraft-ligaen kan bli utvidet til 12 lag kommende sesong, og at også Lørenskog i så fall ligger an til opprykk, men presidenten går langt i å avvise en slik løsning.

- Det var stor skepsis rundt det temaet i kveld. Vi har ikke lukket en eneste dør, men vi er bekymret for at det kan bli for mange lag i den øverste divisjonen. Dette må henge sammen.

Møte onsdag

Møtet Pettersen henviser til onsdag er mellom statsministeren, sentrale myndigheter og Norges Idrettsforbund der idretten ber om en rask gjenåpning. Uansett er ishockeyforbundet forberedt på å måtte ta flere upopulære valg fremover.

- Det er veldig mange hensyn å ta. Alle vi snakker med er opptatt av sin egen situasjon, og det er naturlig, men vi må se på totaliteten. Uansett hvilken konklusjon vi lander på, vil noen synes det er urettferdig. Det viktigste for oss må være at konklusjonen vi trekker oppleves som mest mulig rettferdig av flest mulig, sier Pettersen.

Han understreker igjen at ingen avgjørelser er tatt vedrørende kamper og serier fremover, og at forbundet har tett dialog med klubbene gjennom Norsk Topphockey som sikrer at alle skal få si sin mening. Men tror Pettersen selv serien er over for denne gang?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi kan være så heldige at vi får starte opp 15. mars. Da har vi noen uker der.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form