Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 26, 2021

Ringerike-kometen klar for landslaget: - Har ingenting å klage på for tiden

Bare de siste ukene har Kenneth Pappalardo Gulbrandsen scoret mot fire av landets beste lag. Nå er Ringerike-spilleren klar for sin første landslagssamling.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

20-åringen har fått sitt store gjennombrudd i Fjordkraft-ligaen denne høsten sammen med overraskelseslaget Ringerike.

18 poeng på 14 kamper betyr at 20-åringen har kun fem spillere foran seg på listen over de mest produktive i ligaen så langt; Patrick Thoresen, Patrick Newell, Viktor Granholm, David Morley og Rasmus Ahlholm.

- Det har vært utrolig moro så langt. Jeg trives veldig bra i Ringerike med en veldig fin gjeng, sier Gulbrandsen til nitten.no.

I målform

14. oktober scoret han et av målene da Ringerike tok sin første seier i CC Amfi noensinne - en triumf trener Martin Boork var blant klubbens største noensinne.

To dager senere ble det to scoringer mot serieleder Stjernen, torsdag forrige uke satte han inn et av målene i 4-3-seieren på Jordal og lørdag ble det nok en fulltreffer mot Sparta.

Mandag kom belønningen med en plass i den unge landslagstroppen som reiser til Esbjerg for å møte Latvia og Danmark i midten av november.

- Jeg har ingenting å klage på for tiden. Jeg er imponert over den jobben vi legger ned i Ringerike og det vi får til for tiden, sier Fjordkraftliga-kometen.

Gulbrandsen spilte for yngre lag i Lørenskog før han sommeren 2017 flyttet til Sverige og Skellefteå. I 19-20-sesongen gjorde han hele 36 poeng og ble toppscorer på klubbens J20-lag, fikk sjansen i tre SHL-kamper og ble senere leid ut til Narvik.

Ringerike-sjokk?

I sommer flyttet Gulbrandsen tilbake til Østlandet og signerte for nykommeren Ringerike. Så langt har det vist seg å være et meget godt valg for begge parter.

15 poeng på 14 kamper og borteseirer over blant andre Storhamar og Vålerenga de siste ukene er imponerende. Hønefoss-gjengen har faktisk kun tapt to kamper med mer enn ett mål så langt.

- Vi kommer nok til å være en overraskelse for mange utover. Vi overrasker oss selv litt også, men vi setter en standard og vet vi kan slå hvem som helst dersom vi gjør jobben. Det er viktig ikke å gi slipp på 8. plassen, sier Gulbrandsen.

I straffeseieren borte mot Vålerenga torsdag og i overtidstapet hjemme mot Sparta lørdag manglet ferskingene i tillegg flere sentrale spillere. Torsdag venter et lite lokaloppgjør i Askerhallen.

- Selv med flere spillere borte, gir vi oss ikke. Det er en sjuk jobb vi legger ned. Vi kan ikke bare gå rundt med pucken, vi må rett inn på mål, krige og ta de sjansene vi får. Klarer vi det, kan vi få til mye, sier 20-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form