Lukk søk

Landslaget

April 20, 2023

Plaget Sverige tre uker før VM: - Vi er på et bra sted nå

23 dager før VM-premieren mot Kasakhstan liker landslagssjef Tobias Johansson det han ser.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

- Det ser positivt ut. Vi er veldig fornøyde med de spillerne vi har med nå i tillegg til at det vil komme inn andre som vil fylle på med erfaring og ferdigheter. Vi er på et bra sted nå, sier Johansson til nitten.no.

Denne uken har han tatt med seg det norske landslaget hjem til Sverige etter å ha møtt Finland til dobbeltkamp på Lillehammer. I den første av to dueller mot svenskene onsdag kveld utlignet Norge tre ganger og presset frem spilleforlengelse.

Ken André Olimb sørget for 1-1, debutanten Noah Steen rundlurte Marcus Högberg da han satte inn 2-2-målet og Tobias Fladeby sto bak 3-3-scoringen 14 sekunder før slutt.

13. mai

Om 23 dager, lørdag 13. mai, venter Kasakhstan i VM-åpningen i Riga. Ferske Johansson er godt fornøyd med tilstanden i den norske troppen foran mesterskapet som også blir hans første i boksen.

Prestasjonene i 4-3-tapet mot Sverige onsdag kveld var gledelige, og torsdag møtes lagene på ny i Östersund.

- Vi hadde en fin uke på Lillehammer som vi er veldig fornøyde med. Vi fikk etablert store deler av vårt spill uten puck og jobber videre med det i kampene mot Sverige. Jeg er veldig fornøyd med innstillingen i gruppen, sier Johansson.

Michael Haga og Ole Einar England Andersen meldte forfall til kampene i Sverige. Heller ikke spillerne fra finalelagene Stavanger Oilers og Storhamar er aktuelle for denne samlingen.

- Vi skal være tålmodige og skjønne at det tar litt tid for spillerne som kommer fra andre systemer i sine respektive klubblag å omstille seg til måten vi ønsker å spille på. Vi jobber videre og håper å ta steg også i spillet med puck, sier Johansson.

Fikk ros

Örebro-målvakten Jonas Arntzen fikk sjansen mellom stengene onsdag kveld mens Viktor Granholm, Mathias Trettenes og Kristian Jakobsson utgjorde førsterekka.

Mora-duoen Noah Steen (debutant) og Petter Vesterheim ble plassert i fjerderekka sammen med Gustav Willman Borvik.

- Merker du at mange vil vise seg frem med tre uker til VM og med tøff konkurranse i troppen?

- Jeg merker ingen stor forskjell fra turneringene vi spilte i høst og nå. Alle ønsker å spille på et landslag og alle ønsker å være med til VM. Jeg håper at vi ledere, trenere og støtteapparatet kan skape en trygt miljø der spillerne slipper seg løs og nyter å være her, sier Johansson.

Sverige-sjef Sam Hallam fikk se André Petersson avgjøre treningskampen i Östersund, men var ikke like fornøyd med gjennomføringen som sin norske kollega.

- Andre periode var langt under vår standard. Vi vet vi har et høyt nivå i oss, og det syns jeg vi tidvis viser, sier Hallam til SVT.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form