Lukk søk

February 17, 2021

Østfoldhockeyen klare for oppstart, men har hatt en ulik oppladning

Fjodkraftligaen håper å få starte opp igjen førstkommende helg, og hos Østfoldhockeyen hvor det skiller 17km, så har oppladningen vært ulik. 

Hele hockeynorge venter i spenning på torsdagens pressekonferanse. Blir det oppstart av Fjordkraft-ligaen kommende helg?

I Østfold er det 17km mellom de to rivaliserende klubbene Sparta og Stjernen. Begge har hatt sine korona-utfordringer, og begge klubbene har hatt en ulik oppladning til et kommende oppstart av ligaen.

Kunne spilt i morgen

Stjernens hovedtrener Lasse Fjeldstad sier til nitten.no at laget hans er klare for en eventuel oppstart av ligaen kommende helg.

- Vi hadde vært klare til å spille kamp i morgen også vi. Utenom Asbjørnsen som fortsatt er under vingene til lege, fysio og "Return to play", så har vi hatt alle mann i full trening i 10 dager forteller den ferske hovedtreneren.

Og han er klokkeklar på at det igjen bør bli oppstart igjen.

- Logisk sett så starter vi opp igjen nå. Så får vi bare vente på nyheten og pressekonferanse for å få dette bekreftet. Det er ikke vi som bestemmer dette uansett. Alle ønsker å komme i gang igjen, og vi føler oss veldig komfertable med de nye restriksjonene og protokoller som vi har blitt servert. Så hvis jeg forstått det riktig, så burde det være "OK" å starte opp igjen.

Hva tenker du om de ulike forutsetningen for de ulike klubbene med å starte opp til helgen?

- De lagene som har trent fullt over en lengre periode vil nok kanskje ha en fordel, fortelle Fjeldstad og sikter da til blant annet Narvik og Lillehammer som har vært heldige med smitte. Jeg har snakket litt med de i VIF-leieren og det begynte å bli litt frustrasjon hos dem. Det er ikke ideelt å trene på Frogner Stadion.Det sier seg selv! forteller den forsiktige treneren.

Andrew O´Brien på godt og vondt

Lasse Fjeldstad er inne i sitt første år som hovedtrener og føler også at det vil bli likt for alle lag fremover, og at det kan bli spennende å se hvem som velger hvem i et eventuelt sluttspill.

- Det blir spennende å se hvem som håndterer og har håndtert denne pausen best. De lagene som får velge først vil nok tenke litt annerledes nå, enn hva de gjorde før korona-pausen. Vi var veldig gode før vi måtte stenge, og det er ingen automatikk at vi fortsetter det samme sporet.

Hvordan blir det å starte uten O´Brien som valgte å forlate Stjernen til fordel for Oskarshamn i SHL?

- Selvfølgelig sier det seg selv at det ikke er optimalt å miste en spiller til SHL. Men det er liksom litt på godt og vondt. Han var overambisiøs som kostet oss en del feil ute på isen, men utmerket seg også bra fremover. Men vi har flere gode importer på backplass så jeg er overhodet ikke bekymret. Kan også slå ut positivt dette her, forteller han alvorlig.

Synd på Sparta

De to rivaliserende klubbene har knapt nok siden klubbenes eksistens hatt medfølelse for hverandre, men Fjeldstad sier at de føler med de blå i nabobyen.

- Det er synd at ishockeyklubben ikke får trene i sin egen hall. Dette gjelder ikke bare de på seniornivå, men også ungdomsavdelingen. Og for meg så rimer det ikke at vi i Fredrikstad kan ha åpen hall til trening, hvor de knapt nok med 8km i luftlinje må stenge ned alt. Personlig så synes jeg at begge hallene burde vært åpnet nå. Det skal også sies at det blir synsing fra min side. Jeg er hverken lege eller jobber i folkehelseinstituttet.

Pleier ikke du å ha litt kunnskap om alt da, Lasse?

- Jo, det har jeg. Og føler meg snart som en lege også. Den tiden vi har vært inni nå, så har jeg tatt til meg masse erfaring og kan til tider føles ut som jeg har tatt et "hurtigkurs" som Lege. Det skal også sies at den erfaringen jeg har fått fra vår lege og fysio i denne tiden har vært en god erfaring for meg. Både hvor jeg har sett og lært om andre, samt at jeg også hadde Covid-19 selv, avslutter han.

Det er ikke lenge siden hovedtreneren i Plankebyen var aktiv, og på spørsmål om han hadde tatt på seg utstyret igjen hvis det hadde vært krise så svarer han oppgitt

- Nei, fy faen. Kondisjonen og kroppen er ikke med. Hadde overhodet ikke følt meg komfortabel med utstyret på igjen nå. Glem det!

Trent fullt i kun 4 dager

I Olavs by så er forberedelsene til en hockeystart litt mer ufrivillig rotete enn hos rivalen Stjernen.

Sjur Robert Nilsen er som vanlig blid og fornøyd på telefonen når Nitten.no ringer han, og har troen på at de endelig kan få spille kamper igjen.

- Ja, jeg har virkelig troen på oppstart denne gangen. Men vi vet ikke før vi får svaret i morgen. Tror ikke folk forstår viktigheten med å få spilt kamper igjen, og komme tilbake til det hverdagslige samfunnet som vi savner.

Selv om Stjernen har hatt 10 dager på is med fullkontakt, så er tilstanden i Sarpsborg annerledes. Dette har gjort til at Nilsen har skissert en "Plan B" inn mot oppstarten igjen.

- Vi har trent fire dager med fullt lag, og da har vi benyttet oss av muligheter i Ring 1/Sone1. Og i kveld skal vi tilbake i Sparta Amfi og få trent litt hjemme, det gleder vi oss til.

Er det lov da?

- Ja, men blir jo ikke som en vanlig trening. Vi har 10 og 10 som er på isen hver gang i slags kohorter, og det blir en trening uten kroppskontakt. Tror spillerne er lei av å sitte fullt påkledd med utstyr i en buss i én time.

Sparta har benyttet seg av en annen ishall den siste tiden, samt Sarpsborg Stadion (Kunstis) og Sjur Robert bekrefter at det har tatt på fysisk å sitte i en buss med fullt påkledd utsyr for å trene.

- Å sitte i en buss med fullt utsyr er ikke optimalt. Vi har også benyttet oss av kunstisen ved Sarpsborg Stadion hvor det blir litt "drilleparty" eller løkkehockey uten vant. En slik trening er bra for å trene grunnferdigheter, men uten vant og skuddøvelser så er det ikke optimalt i lengden, forteller sarpingen.

Sparta har ikke fått trent i Sparta Amfi siden 30 januar, og det begynner å tære på motivasjonen til spillerne.

- Spillerne har vært veldig positive og det har gledet meg veldig, og at vi ikke får være "hjemme" i en så lang perioden blir liksom toppen av kransekaka i en meget spesiell sesong.

Tenker ikke resultater, vil bare komme i gang

Skulle Fjordkraft-ligaen komme i gang igjen, så vil ikke resultatene bety så mye hvis vi skal tro Sjur Robert Nilsen.

- Nei, jeg tror de fleste spillerne og klubbene ønsker bare å spille kamper igjen. Selvfølgelig ønsker alle å vinne kamper, misforstå meg rett. Min mening er at resultatene kan bli underordnet i det hele. Vi ønsker bare å bedrive den sporten vi elsker og som publikum elsker.

Narvik og Lillehammer har knapt hatt smittetilfeller. De bør vel kanskje være best rustet?

- Skulle nesten tro det, men jeg sitter med en følelse av at det kanskje har vært en utfordring å ha fullført gode treningen med friske spillere i en så lang tid uten kamper. Treningen kan fort begynne å gå på "tomgang" og da er det vanskelig å få flere kvalitetstreninger på rad. Men det vil tide vise når vi setter i gang, forteller Sparta-treneren.

Forstår seg ikke på logikken til restriksjonene

Som nevnt tidligere så har Stjernen og Sparta hatt ulike restriksjoner med tanke at de holder til et slagskudd fra hverandre. Og det har irritert Sjur Robert Nilsen.

- Folk i Sarpsborg reiser til Fredrikstad for å jobbe eller gå på skole og omvendt hver eneste dag. Hvis vi tenker etter så er kanskje byene de med tettest samfunn i Norge, og derfor blir det for meg rart at det skal være så ulike restriksjoner mellom byene.

Du må virkelig legge godviljen til for å forstå logikken til restriksjonene i Sarpsborg - Sjur Robert Nilsen

Videre forteller Nilsen at han sliter med å forstå logikken i de ulike restriksjonene som har blitt gjort i Sarpsborg.

- Vet liksom ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er veldig korona-trøtt om dagen, og prøver virkelig å legge godviljen til for å forstå meg på de ulike restriksjoner.

Helt tilslutt så svarer den tidligere topptrente utøveren at formen overhodet ikke er bra om dagen

- Vekta er stabil, men formen er grusom. Det gjør seg ikke selv, med mye god mat.

Hvor mange armhevninger tar Sjur Robert nå?

- Det er ikke mange!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form