Lukk søk

Landslaget

May 5, 2021

Ordføreren i Sarpsborg: - Jeg er veldig stolt over Emil Lilleberg

Emil Lilleberg fra Sarpsborg scoret sitt første landslagsmål mot Sverige i går. Scoringen skapte også reaksjoner fra ungguttens ordfører fra hjembyen.

Korona-året til unggutten Emil Lilleberg har ikke bare vært av det negative slaget. Før han ble kalt inn til landslaget ble den tidligere Sparta-spilleren klar for SHL-klubben Oskarshamn.

Unggutten fikk sin debut med flagget på brystet mot Sverige mandag, og dagen etter fikk han sin første scoring på landslaget.

- Jeg er veldig stolt av Emil! Det er stort, og ekstra gøy å følge med på han, forteller ordfører i Sarpsborg Sindre Martisen-Evje til nitten.no

- Jævlig kult

Det er en ydmyk Lilleberg som Nitten.no prater med dagen derpå.

- Det var jævlig kult. Rett og slett en drøm som gikk i oppfyllelse.

Hva tenkte du da pucken gikk i mål?

- Det var kult å se pucken gå i nettet. I tillegg så var det sjukt spesielt at jeg skulle få pasning fra Tommy, som også er fra Sarpsborg. Han har vært et forbilde da jeg gikk i Sparta Amfi som junior og så på Sparta spille tidligere. Nå spiller vi sammen og det er ganske sjukt, forteller han via telefon fra Danmark.

Den kommende SHL-proffen blir litt satt ut da vi bringer han nyheten om at ordfører Sindre Martinsen-Evjen har fått med seg scoringen.

- Utrolig hyggelig melding å få fra vår ordfører. Veldig fint at han la merke til scoringen. Fine ord fra han, forteller han litt overrasket.

Back-partner med Holøs

Ordfører Martinsen-Evje har fått hard medfart fra Sparta etter at de har vært blant de hardest rammede klubbene i Fjordkraft-ligaen under pandemien hvor Sparta Amfi har vært stengt over en lengre periode med strenge restriksjoner, men skryter veldig av jobben til klubben og Sjur Robert Nilsen.

- Det har vært en tung sesong - og oppkjøring med tanke på alle restriksjonene vi har hatt i Sarpsborg med tanke på covid-19. Det er også en stor honnør til Sparta som satser på egne lokale talenter. Vi skal også være veldig stolte av de andre sarpingene på laget. Sarpsborg er hockey-town avslutter ordføreren

20-åringen var ikke gamle gutten da hans back-kollega Holøs spilte i blå drakt. Nå skryter han hemningsløst av landslagskapteinen.

- Han er så solid. Jeg er veldig trygg når jeg spiller med han. Måten han gjør ting på ser så enkelt ut.

Og forsetter:

- Han gir meg hele tiden tips når vi sitter på benken, og forklarer. Jeg kunne rett og slett ikke bedt om en bedre back-partner.

Må gripe sjansen

Det virker som landslagsledelsen har en plan for Emil Lilleberg og at han allerede er VM-klar. Det vil ikke debutanten bli med på.

- Jeg er vel ikke tatt ut til et VM-lag, men kunne ikke bedt om en bedre plass å spille for å vise meg frem. Så får heller Petter, Sjur og Anders bedømme om jeg er god nok til en VM-tropp.

Den kommende Oskarshamn-spilleren er ikke kjent for å score mål, og ønsker heller å fokusere på dem tingene han er god på.

- Scoringer er bonus for meg. Jeg ønsker å jobbe med det defensive og bli bedre der. Tar en dag av gangen og jobber hardt. Noen ganger så får du noen bonuser, og ekstra gøy at bonusen var scoring for landslaget denne gangen.

Nå ser backen mot kampene på Danmark.

- Det blir kanskje litt lettere motstand. Skal være ærlig å si at jeg ikke har fulgt så mye med på dem, men tror vi skal ta dem. Lenge siden vi har spilt kamper for mange av oss, og jeg føler at vi kommer mer og mer inn i match-tempo, avslutter han.

Foto:

Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Facebook - Sindre Martinsen-Evje

Redigering: Benedicte Zimmermann, Nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form