Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 28, 2021

Olimbs tre alternativer: - Det er så vanskelig

Å flytte tilbake til Norge i sommer er et hett alternativ for Mathis Olimb. Da venter spill i enten gamleklubben Vålerenga eller seriemester Frisk Asker.

Foto med tillatelse: Grizzlys Wolfsburg

Videre spill utlandet, en retur til Jordal eller å signere for Frisk Asker noen få kilometer fra tomten familien Olimb skal bosette seg på den dagen de flytter hjem til Norge? Det er rebusen 35-åringen sliter med å løse.

- Jeg syns det er så vanskelig å ta en avgjørelse. Nå er det ikke bare opp til meg hva vi skal gjøre, men jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg selv vil heller, sier Olimb til nitten.no.

Siden han flyttet til Augsburger Panther etter 2006/2007-sesongen med VIF, har Oslo-gutten spilt i Tyskland, Sverige, USA, Finland og Sveits. De to siste sesongene for Grizzlys Wolfsburg i den tyske ligaen.

- Det er bare dette livet jeg kjenner. Jeg har bodd og spilt ute i hele mitt voksne liv. Det er stor avgjørelse å dra hjem samtidig som det er noe vi gleder oss til. Med koronasituasjonen har det vært tøft for familien å være nedstengt i et annet land. Det gjør alt litt verre å være utenlands midt oppe i noe slikt, sier Olimb.

Ikke snakket med noen

Kontrakten med grizzlybjørnene går ut etter denne sesongen. Olimb forteller at de tyske klubbene avventer å forlenge med importene grunnet den usikre situasjonen i Hockey-Europa samtidig som DEL bare er halvspilt.

- Jeg har faktisk ikke pratet med noen klubber. Det har vært litt kontakt med noen hjemme, men det der er det agenten min som ordner med. De tre siste kontraktene mine tror jeg har blitt signert først i slutten av mai. Det blir fort noe av det samme i år også, tror Olimb.

Han vil helst ikke si noe som helst om mulig ny arbeidsgiver, men må likevel innrømme at alternativene i Norge heter Vålerenga og Frisk Asker.

- Vi skal bo 10 minutter unna Askerhallen, så det er så klart en ting vi tenker på. Vålerenga har jeg spilt i før og har et godt forhold til. Jeg syns det er så vanskelig, gjentar Olimb.

I fjor høst snakket han såvidt med Vålerenga mens man fryktet at den tyske sesongen ville bli avlyst. Det ble den ikke, og nå ligger Wolfsburg som nummer 8 av 14 lag. Olimb står med 8 poeng på 23 kamper.

- Vi fikk en tøff start, men vant så ni kamper på rad. For min egen del hadde jeg maks utur da jeg fikk hjernerystelse, brakk nesa og måtte opereres. Da tok det litt tid å komme i gang igjen. Jeg skulle gjerne produsert litt mer, men det har vært en spesiell sesong, kan man si. Landet har vært mer eller mindre stengt siden 16. desember selv om barnehager og litt flere butikker har åpnet nå i det siste, forteller Olimb.

Spillerne i den tyske ligaen blir testet tre ganger i uken, og daglig dersom det kommer smitte inn i troppen. Grizzlys Wolfsburg måtte i karantene én gang underveis i oppkjøringen og ytterligere én gang etter at seriespillet startet opp.

- Vi blir fulgt opp veldig bra. Hos oss er det vel fire stykker som har vært smittet. I garderoben er det satt opp pleksiglass mellom plassene, og vi må gå med maske hele tiden. Det er ganske strengt.

Lavere nivå uten fans

Den tyske ligaen er kjent for sitt tallrike og entusiastiske publikum, men denne sesongen er tribunene selvsagt stengt. Olimb mener det også påvirker det som skjer på isen i overraskende stor grad.

- Jeg syns hockeyen er dårligere. Det syns jeg faktisk. Man får ikke den samme energien som man får med publikum. Den tyske ligaen er jo også veldig morsom å spille i mye på grunn av fansen. Nå får man litt den samme følelsen som når man spiller treningskamper. Det er helt stille i store, tomme haller. Jeg håper virkelig på andre tilstander neste sesong, sier Oslo-gutten.

Nå er målet å spille finale med Grizzlys Wolfsburg før han knytter seg til den norske VM-troppen. For storebror Olimb har det aldri vært noe tema å droppe turneringen i Riga.

- Nei, absolutt ikke. Jeg syns alltid det er gøy å være med landslaget, og syns det er noe av det største du kan oppleve, sier veteranen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form