Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 24, 2024

Solberg valgte Färjestad: - En kommende NHL-spiller

Dagen etter finaletapet mot Storhamar er det klart at Stian Solberg forlater Vålerenga og blir Färjestad-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

At Solberg forsvinner til en større liga etter sesongslutt, har vært klart en periode. Nå er det bekreftet at 18-åringen flytter til Karlstad for å bli Färjestad-spiller.

- Färjestad er en stor klubb, og jeg ser dette som positivt for utviklingen min videre. Det har vært flere alternativer, men jeg har et inntrykk av at Färjestad har troen på meg og ønsker å bidra til min utvikling videre, sier Solberg om overgangen fra EHL til SHL.

Backen har gjennomført et strålende sluttspill med Vålerenga. I tillegg til å ta mye ansvar defensivt, scoret han to mål i den syvende og avgjørende semifinalen i Stavanger som sikret VIF klubbens første finale på ti år.

Seks år i Vålerenga

Allerede sommeren 2022 var Solberg ønsket i Frölunda og senere samme høst dro den daværende 16-åringen til Karlstad for å se nærmere på forholdene hos Färjestad.

Klubben som tradisjonelt sett ofte har sett til Norge for å rekruttere spillere ga også Solberg et konkret tilbud, men da ønsket backtalentet å bli værende i Norge.

Et og et halvt år senere er overgangen et faktum.

- Det er rart å forlate Vålerenga. Jeg kom hit midt i sesongen som U12-spiller fra Hasle-Løren, og alt jeg har av venner og omgangskrets er tilknyttet klubben. Jeg drar herfra med utelukkende gode minner, sier Solberg.

- Jeg forstår at SHL-lagene er ute etter ham. Han er et fantastisk talent, har Vålerenga-trener Fredrik Andersson uttalt til nitten.no.

Draft i sommer

Men selv om Stian Solberg nå har bestemt seg for å bli Färjestad-spiller, kan fremtiden endre seg raskt.

18-åringen er ventet å bli valgt i en av de første rundene under sommerens NHL-draft. Talentspeiderne fra verdens beste liga har besøkt Jordal jevnlig gjennom hele sesongen og finstudert hver eneste involvering.

Allerede i september hadde New York Rangers, Nashville Pradators, Ottawa Senators, New Jersey Devils, Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings og Montreal Canadiens sett Solberg live i EHL.

- Stian har hatt en fantastisk utvikling og blomstret stort under sesongen. Det har vært utrolig gøy å følge hans utvikling, og han er i mine øyne uten tvil en kommende NHL-spiller, sier Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold.

- Han er et bevis på at det går an å bli veldig god og utvikle seg i Vålerenga Ishockey. Det har vært flere unge spillere som tidligere har reist til Sverige i ung alder, men vi ble enige med Stian og familien hans om at Vålerenga var den beste utviklingsarenaen. Vårt coachingteam fortjener også mye ros. De har gitt Stian tillit hele veien, og han har fått lov til å prøve, feile og utvikle seg. Det er det det handler om i Vålerenga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form