Lukk søk

Internasjonal hockey

April 25, 2024

Finland-retur for Kåsastul: - Glad det kom så tidlig

SANDVIKA (nitten.no) Christian Kåsastul er glad for å ha avgjort fremtiden i god tid før VM og returnerer til Liiga etter én sesong i italienske HC Pustertal Wölfe.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

Skiens-gutten ble takket av hos HC Pusteral Wölfe tidligere denne våren. Under landslagssamlingen i Asker denne uken, røper Kåsastul at han nå returnerer til Finland.

- Hvilket lag er ikke offisielt, men jeg ville helst til Finland. Nå er jeg veldig glad det kom så tidlig. De siste årene har jeg ventet til uti juli en gang, sier 27-åringen til nitten.no.

Han har flyttet mye på seg de siste årene og var så sent som i 2022/2023-sesongen innom Greenville Swamp Rabbits, Frisk Asker og finske HIFK.

- Jeg trivdes i Helsinki sist og likte ligaen og hockeyen der. Jeg er veldig glad for at det løste seg, sier Kåsastul som har blitt linket til Alexander Bonsaksens gamle klubb KooKoo i finsk media.

Mye nytt i ICEHL

Backen reiser fra idylliske byen Brunico i Italia med ti poeng på 41 seriekamper i ICEHL og fire poeng i sluttspillet der Pustertal tok seg til semifinalen og røk 4-0 i kamper mot Klagenfurt.

- Det har vært et bra år, men veldig annerledes. Hockeyen var annerledes og veldig offensiv. Det tok meg en liten stund å tilpasse meg, men når jeg ser tilbake på det, var det en bra sesong, sier Kåsastul.

ICEHL besto av 13 lag denne sesongen; åtte fra Østerrike, tre fra Italia, ett fra Slovenia og ett fra Ungarn med Red Bull Salzburg som det mest kjente. Energidrikkgjengen vant 4-3 over Klagenfurt i finalen.

- Det er en bra liga med gode lag. Sosialt er det kanskje det beste stedet jeg har vært. Pustertal holder til i en liten alpelandsby som nesten ingen på laget er fra. Det var et kult sted å være, forteller Kåsastul som har hatt David Morley som lagkompis.

VM-oppkjøring

Nå er Skiens-gutten i Norge for å lade opp til VM med landslaget i sin gamle hjemmebane Varner Arena.

- Jeg syns det ser ganske bra ut for Norge nå. Det er spennende med de mange gode ungguttene som kommer opp samtidig som vi har en fin miks i laget. Jeg tror det kan bli veldig bra, jeg, sier 27-åringen.

Norge møter Danmark i Asker fredag og lørdag. Kåsastul er en av åtte backer i troppen sammen med Ole Einar Engeland Andersen (AIK), Sander Vold Engebråten (Jukurit), Isak Hansen (Sparta Sarpsborg), Max Krogdahl (Östersund), Tobias Bjercke Larsen (Färjestad), Håkon Nilsen (Herlev) og Mattias Nørstebø (Björklöven).

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form