Lukk søk

Landslaget

June 2, 2021

Også Stavanger-gjengen fikk hjemmekarantene: - Veldig deilig

At hockeyguttene som ankom Oslo fikk unntak fra karantenehotell viste seg å være en glipp, men også gjengen som landet i Stavanger tirsdag endte opp med hjemmekarantene.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

I tillegg til brorparten av hockeylandslaget som landet på Oslo lufthavn tirsdag rundt klokken 12, og endte opp på Helsfyr i Oslo før de fikk reise hjem, landet en liten gjeng i Stavanger.

Henrik Holm, Kristian Østby, Mathias Trettenes og Ludvig Hoff fløy ifølge sistnevnte Riga - Stavanger tirsdag, og guttene var spent på om de måtte tre dager på hotell eller om de fikk sitte i karantene i egen bolig. Gleden var stor da det også løste seg med sistnevnte løsning for firkløveret.

- Også vi får gjennomføre karantenen i egen bolig, ja. Veldig deilig nyhet! Jeg har ikke fått med meg så mye mer informasjon enn at vi må forholde oss til alle reglene som gjelder for hjemmekarantene, sier Ludvig Hoff til nitten.no.

Feil i Oslo

Gjengen som landet med charterfly på på Oslo lufthavn tidligere tirsdag ble fraktet til karantenehotell på Helsfyr før kontrabeskjeden kom.

- Vi sto utenfor hotellet lenge. Så fikk vi beskjeden. Jeg vet ikke hva som skjedde, fortalte en glad Mats Rosseli Olsen til nitten.no tidligere mandag.

En kommuneoverlege i Oslo fritok ishockeyguttene fra minimum tre dager på karantenehotell, og lot spillere og ledere sitte i hjemmekarantene de kan teste seg ut av på dag tre.

- Nå blir det karantene hjemme. Det føles veldig bra! Bra at noen tok til fornuft til slutt, sier Olsen.

Men «fornuften» viste seg å være en feil. Helseetaten i Oslo kommune innrømmet senere overfor Aftenposten at de gjorde en feilvurdering.

- Oslo kommune har dimittert hockeylandslaget etter covid-19-forskriften 6-f som gir unntak for toppidrettsutøvere. Dessverre har ikke landslag, utover fotballandslaget, og ellers toppidrettsutøvere som konkurrerer eller forbereder seg til OL, unntak. Dermed er det gjort en uriktig vurdering, sier smittevernoverlege Frode Hagen til avisen.

- Kommunen gjør sitt ytterste for å følge opp hockeylandslaget og passe på at disse får nødvendige tester og oppfølging videre, fortalte han videre.

- Det er ikke så mye mer å si. Tydeligvis ble det gjort en feil i Oslo. Det er like uforståelig at det ikke er fritak for alle, skriver generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, i en SMS til nitten.no tirsdag kveld.

Glad trener

Spillere og ledere var glade for å komme hjem til familiene tirsdag ettermiddag etter det som for flere har vært hele sju uker på reise.

- Da kontrabeskjeden kom, ble det mange glade gutter. Dette fortjente de. Idrettsutøvere i dag lever veldig, veldig forsiktig. At noen skal slippe og andre ikke slipper er ikke bra. Det er diskriminering. Men nå er jeg bare glad det ordnet seg, sa landslagssjef Petter Thoresen til nitten.no tidligere mandag.

- Jeg er veldig glad på vegne av laget nå, men det er synd ikke dette kunne bli avklart tidligere. Det er vi ikke fornøyd med. Det er synd dette er måten å gjøre det på. At det er mulig, og at myndighetene er så steile på forskjellsbehandlingen. Jeg er blir helt målløs. Men det endte hvert fall godt, sier Ottar Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form