Lukk søk

Landslaget

March 10, 2023

Nyoperert Brandsegg-Nygård mister VM: - Oppgitt og sur

Michael Brandsegg-Nygård er ute i rundt tre måneder etter å ha blitt operert for «jumpers knee» og er uaktuell for både U18-VM og ikke minst A-VM i Latvia.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Man sier det ikke fins noen god timing for å bli skadet, men dette var virkelig dårlig timing og, sier 17-åringen til nitten.no.

Tirsdag la han seg under kniven i Malmö for å gjennomføre det som betegnes som et vellykket inngrep. Nå venter rundt en uke på krykker og så tre måneder med rehab og opptrening.

- Man blir jo oppgitt og sur. Kjedelig. Det er bare å gratulere egentlig, sier Oslo-gutten som har imponert stort i Mora denne sesongen med 38 poeng på 35 kamper for U20-laget 11 matcher i HockeyAllsvenskan.

Mister VM

Stortalentet var tiltenkt en svært sentral rolle på U18-landslaget som neste måned møter USA, Finland, Latvia og Sveits under verdensmesterskapet i Basel.

Inngrepet i kneet betyr også at Brandsegg-Nygård er uaktuell for en tropp til A-VM i Latvia i mai.

- Jeg vet jo ikke om jeg hadde kommet med der, men jeg hadde en god følelse og har også hørt at det fins gode grunner til å ha det. Det var så klart et stort mål for meg å være med der, sier 17-åringen som fikk sin debut på landslaget i november.

Den tidligere Vålerenga-spilleren forteller at han har slitt med «jumpers knee» i rundt tre år, men at dette ikke har vært noe stort problem i trening og kamp.

Etter en U20-kamp mot Leksand nylig måtte han inn til en sjekk etter en smell i motsatt kne og passet da på å be legene også ta en kikk på begge. Utfallet ble beskjed om at operasjon var det beste.

- De fant ut at det var en høy grad av «jumpers knee» som burde opereres. Vi sjekket også med en spesialt som var enig, forteller Brandsegg-Nygård.

Fikk velge selv

I tillegg til minst én VM-turnering går stjerneskuddet også glipp av sesonginnspurten med Mora. Laget blir nummer tre eller fire i HockeyAllsvenskan og skal ut i sluttspill der vinneren rykker opp i SHL.

Brandsegg-Nygård forteller at inngrepet kunne vært utsatt til etter sesongen, men at dette da ville gått ut over sommertreningen og oppkjøringen til neste sesong der han blir en permanent del av Moras A-tropp.

- Og det er viktigere for meg. Jeg fikk på en måte bestemme selv, men trenere, agent, foreldre og så videre men det var best å gjøre dette nå så på en måte også ikke. Jeg har aldri vært ute av hockeyen så lenge tidligere, men det blir sikkert ikke kjempegøy å se på de andre spille matcher. Jeg skal jobbe knallhardt for å være hundre prosent tilbake om tre måneder, sier Brandsegg-Nygård.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form