Lukk søk

Landslaget

May 23, 2021

Ny VM-smell for Sverige: - På vei mot tidenes største fiasko

Det kan virke som åpningstapet mot Danmark ikke var et blaff. Søndag ble Hviterussland for sterke for et svensk VM-mannskap som nå slaktes i hjemlandet.

Faksimile: aftonbladet.se

«Praktfiaskot» lyser mot leserne som klikker seg inn på aftonbladet.se i etterkant av søndagens skrell. 4-3-nederlaget mot Danmark, det første noensinne i VM-sammenheng, utløste ikke uventet totalslakt.

1-0-tapet mot Hviterussland ser ut til å føre til en miks av raseri og latterliggjøring. Sist det skjedde mot hviterusserne i VM- og OL-sammenheng var den mye omtalte matchen under lekene i Salt Lake City i 2002.

- Å se Sverige tape sine to første VM-kamper mot antatt svakere motstand.. De går på en kjempesmell! Det er en skandaleåpning på VM i Riga. De fikk massiv kritikk etter tapet mot Danmark. Tenk hvordan det blir nå etter tap mot Hviterussland. Dette er uventet, sier Viaplay-kommentator Øystein Ingdahl i sin oppsummering.

- Dette er en en fiasko, og de er på vei mot tidenes største fiasko, sier SVT-ekspert Jonas Andersson i kanalens sending søndag.

Fjerderekka

«Tre kronor» klarte heller ikke score på 60 minutter mot Hviterussland. Vinnermålet kom 33 sekunder ut i den siste perioden da hviterusserne hadde sin fjerderekke med spillere fra hjemlig liga på isen.

Med null poeng etter to kamper begynner det faktisk å spøke for en plass i kvartfinalene for det svenske laget som nå skal opp mot Sveits, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia og Russland.

Sluttspillet i VM har ikke gått uten svenskene siden 1985!

Slaktes

På stillingen 0-0 etter to perioder uttalte Adrian Kempe i pauseintervjuet med SVT at svenskene «spilte helt ok», men at de må mer inn på mål og få pucken over streken.

- Jeg må si jeg blir urolig når jeg ser kroppsspråket, energien, det føles nesten litt resignert. I stedet for å si de visste dette ville bli en tøff kamp, vi visste det skulle bli jevnt, vi visste vi kanskje trenger 60 minutter på å avgjøre dette. Jeg liker ikke i hele tatt hvor frustrert han ser ut, sier SVT-ekspert og Frölunda-trener Roger Rönnberg.

Presset øker nå på landslagssjef Johan Garpenlöv.

- Sverige er på vei ut før turneringen knapt har begynt. De har satt seg selv i en veldig, veldig vanskelig situasjon, men de har gjort det selv. Det er altfor få spillere som er i nærheten av å komme opp på noe som kan ligne på godkjent nivå. De underpresterer hele veien, sier Jonas Andersson.

I tillegg til de to Sverige-tapene har det vært flere overraskelser hittil i Latvia. Vertsnasjonen åpnet VM med å slå Canada 2-0 og søndag sjokkerte Kasakhstan med å slå Finland - Norges neste motstander - etter at Roman Starchenko ble matchvinner da oppgjøret måtte avgjøres på straffeslag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form