Lukk søk

Landslaget

January 3, 2024

Norsk skjebnekamp: - Blir ekstremt skuffet hvis vi rykker ned

U20-landslagsledelsen blir ekstremt skuffet dersom tilværelsen som A-nasjon over torsdag ettermiddag, men mener ikke nedrykk vil være noen krise.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

Seier eller nedrykk eller det nådeløse utgangspunktet for Norges U20-landslag foran torsdagens skjebnekamp i Göteborg.

- Litt spente er vi. Det blir en tøff oppgave, det er ikke snakk om noe annet. Vi brukte én dag på å få vekk skuffelsen og så har vi bygget gruppen opp igjen. Sånn sett er vi i rute, sier trener Christer Nylund til nitten.no.

Norge rykket opp på hjemmebane for ett år siden og møtte verdens beste U20-lag i romjulen. Tap mot USA, Tsjekkia og Slovakia ble fulgt av 6-2-nederlag mot Sveits i matchen nordmennene måtte vinne for å ha håp om å nå kvartfinale og samtidig unngå nedrykksduell.

- Det er vel der vi er akkurat nå. Vi gikk inn i turneringen med ambisjoner om å prestere på topp, og en topp prestasjon kunne gitt oss kvartfinale. Men vi føler ikke vi har prestert på topp, og da fortjener vi heller ikke det. Sånn er realiteten. Vi har møtt bra motstand og samtidig ikke spilt så godt som vi hadde ønsket, sier landslagssjefen.

Møter Tyskland

Tyskland blir motstander i Scandinavium torsdag klokken 11 etter at de tapte den avgjørende kampen mot Lavtia. Norge slo Tyskland 5-4 i en treningskampen uken før jul, men i turneringen i Sverige har tyskerne vist kvaliteter ved å slå Finland.

- Man skal ikke legge for mye i en treningskamp, men tyskerne har gjort en del gode matcher i VM. De er vel kanskje favoritter mor oss, men når det handler om én kamp kan alt skje. Det blir alltid litt nerver fra begge hold, mener Nylund.

- Hadde du forventet å møte Latvia?

- Egentlig ikke. Tyskland gikk inn i kampen mot Latvia og skulle holde sifrene nede mens Latvia måtte score tre eller mer. Det gikk ganske raskt. Tyskland hadde en ganske passiv inngang der, og det har kanskje noe mer nerver å gjøre. Latvia har nok noen spiss-spillere som kanskje ikke Tyskland har sånn sett.

Ingen krise?

Nylund forteller at Norge onsdag trente i Frölunda-storstuen Scandinavium for første gang etter å ha gjennomført gruppespillet i Frölundaborg. Det er også her alt skal avgjøres torsdag.

- Jeg syns treningene har sett bedre ut nå. Vi har jobbet med box play ned på detaljnivå, sett mye video og gått gjennom treningene i etterkant. Der merker vi progresjon. Guttene responderer, men det må heller ikke bli overtenking. Hvis man ikke kan spille på instinkt, blir det ikke bra rytme, men kanskje hakkete og usikkert, sier Nylund.

- Nedrykk, vil det være krise?

- Ikke krise, men en stor skuffelse. Det er klart. Vi blir ekstremt skuffet hvis vi rykker ned. Men klart ser man på de ti nasjonene som er med i VM nå, og i en annen verden kunne du dyttet inn Russland og Hviterussland, da begynner det å bli få plasser igjen.

PS! Norsk Tipping har Tyskland som 1,55-favoritter og 4,10 i odds på Norge torsdag. Coolbet har 1,66 i odds på tysk seier og 4,35 på norsk triumf.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form