Lukk søk

Landslaget

December 21, 2022

Norge trekker VM-søknaden: - Ikke julegaven vi ønsket oss

Etter avslag fra Kultur- og Likestillingsdepartementet har Norges Ishockeyforbund trukket søknaden om å få arrangere ishockey-VM i 2027.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

Det internasjonale ishockeyforbundet har tidligere opplyst at de har mottatt tre søknader om å få arrangere hockey-VM i 2027. Etter at Norge nå trekker sitt kandidatur, står duellen mellom Tyskland og Kasakhstan.

- Det mest overraskende er at vi fikk avslag uten at departementet ville invitere oss til en dialog, som vi jo ba om da vi oversendte søknaden for å se om det var ting vi eventuelt kunne gjøre annerledes eller justere for å få et annet utfall. Dette var ikke julegaven vi ønsket oss, sier ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no.

Ishockeyforbundet planla å fordele kampene mellom Telenor Arena i Bærum med sine 14.000 sitteplasser og Trondheim Spektrum med plass til 8.600 tilskuere.

Avslag

4. oktober i fjor søkte forbundet om et tilsagn på 80 millioner og ba da samtidig om et møte med politisk ledelse i departementet. Nå har forbundet mottatt et skriftlig avslag på søknaden fra Kultur- og Likestillingsdepartementet.

- På styremøtet i går ble vi enige om at vi allerede i januar tar stilling til om vi sammen med våre samarbeidspartnere skal fremme en ny søknad for 2028 eller 2029. Med U20-VM ferskt bak oss med alle de positive opplevelsene og tilbakemeldingene, har vi lyst til å få til dette, sier Pettersen.

Ishockey-VM har et budsjett på rundt 250 millioner kroner og vil ifølge ishockeypresidenten bli det største vintersportsarrangementet på norsk jord siden OL i 1994.

- Jeg tror kanskje man ikke helt vet hva vi snakker om av størrelse her. Et ishockey-VM på dette nivået bidrar til enorm markedsføring av Norge og er en kjempeboost for idretten og frivilligheten. Det må vi bli enda flinkere til å selge inn, sier Pettersen.

Sist i 1999

Norge har spilt i A-VM sammenhengende siden 2005 uten å arrangere turneringen. Dersom mesterskapet hadde endt på norsk jord i 2027, ville det blitt for tredje gang etter turneringene i Oslo i 1958 samt Oslo, Lillehammer og Hamar i 1999.

- Vi har mange politiske diskusjoner i Norge om land som påtar seg mesterskap som man kanskje ikke nødvendigvis vil assosierer seg med hele veien - senest nå fotball-VM. Da hviler det også et ansvar på norske myndigheter for å invitere en gang iblant, mener Pettersen.

Hvem som faktisk får arrangere VM i 2027 vil bli annonsert under tilsvarende mesterskapet i Finland og Latvia i mai 2023. Senere følger VM i tsjekkiske Praha og Ostrava i 2024, Stockholm og Herning i 2025 og sveitsiske Zürich og Fribourg i 2026.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form