Aktuelt

May 2, 2022

Målløse Norge tapte mot Danmark i Varner Arena

Danmark utnyttet sitt overtallsspill da Norge gikk målløse av isen i Varner Arena. To scoringer med én spiller mer på isen avgjorde kampen for danske i den første av dobbelkamp i Asker.

Landslaget er denne helgen på plass i Asker og Varner Arena for å møte Danmark til dobbelkamp. Kampen i dag og i morgen blir det siste du kan oppleve landslaget på norsk jord før de reiser til VM i Finland hvor de møter vertsnasjonen 13 mai. Dommerparet i denne kampen Mads Frandsen og Roy Stian Hansen er begge uttatt til å dømme under årets VM.

I går meddelte Patrick Thoresen at han gir seg på landslaget. Dermed mister Norge en viktig offensiv brikke under årets VM.

- Det er alltid synd å miste spillere før et VM. Vi vil gjerne ha med rutinen og de ferdighetene han har, men jeg har vært litt mentalt forberedt på at han ikke orket å gå løs på dette en gang til. Synd, men sånn er det, uttalte landslagssjefen til Nitten.no i går.

Lagene møttes på Jordal under OL-kvalifiseringen til Bejing OL hvor danskene vant 2-0 og dermed kvalifiserte seg til de olympiske leker.

Stillingskrig

Kampen startet forsiktig og var tildels kjedelig de første 10 minuttene hvor danskene hadde et ørlite overtak uten at det satte Norges keeper for dagen Jonas Arntzen på de største prøvene. Begge lag slet med å skape de største sjansene, og det måtte en dansk utvisning til for at Norge skulle skape deres første sjanse i kampen. Både Thomas Valkvæ Olsen og Martin Røymark var nære ved å gi Norge ledelsen, men Frederik Dichow stod i veien.

21-åringen har denne sesongen har spilt for Kristianstads i HockeyAllsvenskan. Den samme klubben som Norges reservekeeper Jørgen Hanneborg skal spille for kommende sesong.

Norge skapte litt trykk etter overtallsspillet hvor Frisk Asker-spiller Victor Granholm fikk en stor mulighet da han fikk stå alene med Dichow, men også der var 21-åringen med på notene. Danskene skulle også få en stor mulighet hvor de kom i en to-mot-en situasjon, men skuddforsøket ble for enkelt for Arntzen. Danskene gjorde det vanskelig for Norge i midtsonen, noe som også Michael Haga ga uttrykk for i intervjuet med TV2 i pausen.

- Vi må få puckene dypt på dem og komme etter, uttalte Haga til samme kanal hvor han trivdes med sine rekkekamerater Andreas Martinsen og Thomas Valkvæ Olsen.

- Thomas har jeg spilt med i mange år, og Andreas kom inn i rekken våres under OL-kvalifiseringen, så vi kjenner hverandre godt, uttalte han.

Aggressive dansker

Danmark fikk starte midtperioden med én spiller mer på banen etter at Sverre Rønningen satt utvist. Den muligheten tok ikke danskene vare på, men skaffet seg et lite overtak på Norge som de første minuttene slet med å komme seg ut av egen sone. Andreas Martinsen måtte også ut i utvisningsboksen, men heller i denne gangen utnyttet Danmark mulighet i sitt overtallsspill.

Men brått skulle Norge få en eventyrlig mulighet da Magnus Geheb kom alene med Dichow, men heller ikke denne gangen greide Norge å overliste den NHL-draftede målvakten til Danmark.

Norge skulle igjen få muligheten i overtall, og det var Tobias Fladeby som danset seg igjennom det danske forsvaret, men treffer ikke målet. Danskene skulle også få sine muligheter i Norges overtall, men en fantastisk redning av Artnzen sørget for at det fortsatt var målløst etter to perioder i Varner Arena.

- Arntzen står på hodet bak der, og vi har alltid visst at vi har gode keepere. Danmark tok litt over i midtperioden, og vi ga dem et par muligheter. Nå må vi få satt en puck vi fremme, uttalte Andreas Martinsen til TV2 etter midtperioden.

Overtallscoringer

Det var igjen Danmark som åpnet perioden best, og Norge fortsatte å slite med sitt offensive spill. Christian Bull var blant Norges beste i denne kampen, men måtte ut i utvisningsboksen i sin nye hjemmearena. Og på sitt tredje forsøk i overtall scoret Joachim Blichfeld for danskene. Et skudd som gikk forbi en dekket Arntzen i det norske målet.

- Jeg synes tredje perioden er jevn, men de scorer det første målet. Først og fremst må vi bli mer effektive. Vanskelig å vinne kamper når du ikke scorer mål, oppsummerte avtroppende landslagssjef Petter Thoresen til TV2 etter kampen.

Norge hevet seg noe, men var ineffektive mot Dichow i den danske målet som tok det som kom av forsøk fra nordmennene. Danskene skulle gjøre 2-0 ved Mathias Bau i nok et overtall. Spilleren som er to meter på strømpelessen vinner sin duell med Max Krogdahl foran mål. Norge tok timeout og gjorde et siste forsøk, men kunne ikke forhindre at Danmark vant det første oppgjøret mellom de nasjonene.

Neste mulighet for Isbjørnene kommer allerede i morgen klokken 15:00 i Varner Arena.