Lukk søk

Landslaget

April 29, 2022

Forsøkte ikke å overtale sønnen: - Dette styrer han 100 prosent selv

SANDVIKA (nitten.no) Etter 95 VM- og OL-kamper er det slutt. Petter Thoresen må klare seg uten sønnen Patrick i Finland neste måned - og kanskje i Storhamar neste sesong.

Foto: nitten.no

Den 38 år gamle Storhamar-spilleren fortalte torsdag at han er ferdig på landslaget. Thoresen stopper på 95 offisielle landskamper (93 poeng), 9 A-VM og tre OL-turneringer for Norge og blir ikke med til Tampere i mai.

Avtroppende landslagssjef og pappa Petter fikk beskjed han hadde fryktet for «et par dager siden».

- Det er alltid synd å miste spillere før et VM. Vi vil gjerne ha med rutinen og de ferdighetene han har, men jeg har vært litt mentalt forberedt på at han ikke orket å gå løs på dette en gang til. Synd, men sånn er det, sier landslagssjefen til nitten.no.

- Forsøkte du deg på noen overtalelse?

- Nei! Han kjenner sin egen kropp. Det er det samme om jeg vil ha ham med, han er veldig bestemt og det er et gjennomtenkt valg han har tatt. Sånne ting må vi akseptere og jobbe videre med dem som er sultne og klare for å hjelpe til.

Legger opp?

Og kanskje ble den fjerde NM-finalen mot Stavanger Oilers forrige helg Patricks aller siste hockeykamp? 38-åringen vet ikke om han blir en del av Storhamar-laget som ledes av pappa Petter neste sesong.

- Jeg har det i bakhodet at han nå får tid til å fordøye sesongen og tenke godt gjennom eventuelt videre spill. Jeg tror ikke det hjelper med noen fedre som vil ha ham med. Dette er hans eget valg. Dette styrer han 100 prosent selv, sier Thoresen.

- Hva sier følelsen nå?

- Akkurat nå tror jeg ikke han er helt på tuppa etter å ta en sesong til, men han må reflektere litt over det han har prestert gjennom en hel sesong. Han er kanskje ikke helt fornøyd med slutten, men han har veldig god frem til jul. Det har også vært en litt rotete sesong med en fin avslutning, men med masse skader og sykdom som tærer på. Vi får bare se hva som skjer, sier Thoresen og understreker:

- Men jeg må innrømme at jeg har lyst til å ha ham med!

Mangler motivasjon

Det var TV 2 som torsdag formiddag omtalte Thoresens landslags-nei - midt under samlingen i Asker som avsluttes med dobbeltkamp mot Danmark i nye Varner Arena fredag og lørdag.

- Det går mye på ork og motivasjon og kjenne min egen kropp. Jeg kjenner det er noe jeg rett og slett ikke kommer til å orke. Jeg vet hvor høyt nivået ligger og hvor store forberedelser som kreves, sier Thoresen til kanalen.

- Jeg kjenner det har skjedd mye fra jeg var 36 til 38 år. Å spille syv kamper på 11 dager i et VM er ikke ideelt. Jeg er redd jeg sitter igjen med en vond følelse. Jeg kunne sikkert bidratt med mye annet, som en ledertype, men men det holder ikke for meg. Skal jeg være med må jeg kunne gi alt. Da må man lytte til kroppen og være ærlig med seg selv, forklarer 38-åringen.

Heller ikke Alexander Bonsaksen, som denne uken flyttet tilbake til Norge, er VM-aktuell. Erlend Lesund er skadet og Jonas Holøs kjemper for å rekke turneringen etter å ha operert hånden. Finaledeltagerne fra Stavanger Oilers og Storhamar knytter seg til troppen denne helgen.

- Bonsaksen har vært plaget med hoften sin. Nå må han hvile litt, restituere og jobbe med kroppen sin inn mot en ny sesong. Det er sånne valg spillere må ta når de blir eldre. Hverken han eller Patrick var med i fjor. Vi får ikke panikk av at vi mister noen, sier Petter Thoresen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form