Landslaget

May 26, 2021

Haukeland storspilte da Canada ble for sterke

Norge fikk en marerittstart på kampen hvor Canada scoret allerede etter 22 sekunder spill. Canada kom til flere store sjanser i løpet av kampen, men en meget god Henrik Haukeland sørget for at Norge hang med i kampen lenge.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund, Fredrik Hagen

Norge tok i mot et canadisk lag som kom til kampen med tre strake tap. Den store hockey-nasjonen tok rask kommandoen i kampen, og Tv-seerne hadde knapt fått satt seg i sofaen før den første canadiske scoringen var et faktum.

Grusom start

Norge fikk en verst tenkelig start på kampen med en canadisk scoring allerede etter 22 sekunder. Dommerne brukte litt tid for å se på scoringen på nytt grunnet at en canadisk skøyte var involvert, men dommerne godkjente scoringen til Connor Brown.

Canada styrte mye av denne første perioden, og da Norge måtte sende to spillere i utvisningsboksen fikk Canada muligheten i spill fem mot tre. Den tok de vare på da de norske spillerne lot Anaheim Ducks spilleren Adam Henrique stå alene foran Haukeland og sørget for 2-0 til Canada. Samme mann hadde assist på deres første scoring.

- Jeg ser ikke scoringen. De mener at 1-0 scoringen var et spark. Men vi må holde de utenfor i den andre perioden, siden vi har det ganske tøft utpå der, fortalte Holøs til Viasat 4 etter den første perioden.

Haukeland storspiller

Canada fortsatte å skape store sjanser foran Norges mål, men en Haukeland i storform sørget for at Norge fortsatt var med i kampen. Norge hadde kun ett skudd på mål da Valkvæ Olsen fikk pucken alene foran den canadiske keeperen og reduserte 2-1. Like etter skulle Mats Rosseli komme i fokus da skuddet til Max Krogdahl traff skøyta til Frölunda-spilleren og styrte den perfekt opp i nettaket. Dommerne måtte igjen inn for å se situasjonen på nytt, og godkjente scoringen. Dermed hadde Norge utlignet til 2-2 etter en tung første periode.

Canada skulle igjen gå i ledelsen 3-2 ved Mangipane. Norge fikk en stor sjanse like før periodepausen, men det endte med 3-2 ledelse for den tidligere OL-vinneren.

Norge i siste periode

Isbjørnene fikk starte perioden i overtall hvor 2-1 målscorer Thomas Valkvæ Olsen var nær ved å score sitt andre for dagen. Miller hos Canada måtte kastet seg ned å blokkere skuddet til Frisk Asker-spilleren. Pucken traff håndleddet til NHL-spilleren og han måtte forlate isen.

Norge fortsatte å jage en utligning og skapte farligheter rundt den canadiske målet. Istedenfor skulle Canada øke sin ledelse til 4-2 i Norges overtallspill. Adam Henrique vinner sin duell mot Norges kaptein Holøs og setter pucken mellom beina til Haukeland.

Like etter skulle Norge få prøve seg i fem mot tre, men utrolig nok var det Canada som skapte den største sjansen da Brown fikk komme helt alene mot Haukeland i det han kom rett fra utvisningsboksen.

Canada trodde de hadde økt sin ledelse til 5-2 etter at Norge ikke fikk ut pucken foran Haukeland. Igjen skulle dommerne inn i sekreteriatet for å se situasjonen på nytt, og valgte etter litt summering å ikke godkjenne scoringen.

Flere mål ble det ikke etter at Canada fikk spille i overtall rett før slutt. Dermed vant dem sin første kamp i VM samtidig som Norge kun står med seieren over Italia så langt. Henrik Haukeland ble kåret til Norges beste etter kampen.