Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 11, 2021

Nittens tabelltips - 2. Stavanger Oilers: Kommer til å bli svært vanskelige å stoppe

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Vi spår en gullduell mellom Vålerenga og Stavanger der sistnevnte ender opp som nummer to.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stavanger Oilers

Stiftet: 2000
Trener: 
Todd Bjorkstrand
Hjemmebane: DNB Arena
Plassering forrige sesong: 3. plass
Tre profiler: Dan Kissel, Tommy Kristiansen, Henrik Holm
Hjemmeside: oilers.no

Stavanger har bra kontinuitet i lagbygget og kan dermed bygge videre på sin spillestil. Laget fremstår veldig solid og har truffet bra på de nye spillerne som er flettet inn på en god måte. Her har Pål Higson nok en gang gjort en god jobb og laget virker enda raskere enn sist sesong. Stavanger ser ut til å bli veldig vasse på overganger da de har mange gode skøyteløpere. Med sin intensitet og høye tempo vil de også kunne sette mange lag under hardt press og da spesielt på de litt mindre rinkene. De fremstår som tydelige og samlet i grunnspillet over hele banen. I angrep er de veldig direkte og legger pucken ofte på mål med trafikk av både en og to spillere. Laget har gode nøkkelspillere i alle posisjoner og har satt opp et power play hvor de kan avslutte fra mange forskjellige steder. Dette laget kommer til å bli svært vanskelig å stoppe denne sesongen og det kan fort ende med at de løfter pokalen i DNB Arena igjen til våren. Steve Whitney vil bli en hit i Stavanger og laget ser styrket ut. Spennende!

Vurdering:

Målvakter - terningkast 6:

Henrik Holm er det naturlige førstevalget og en målvakt som holder høy klasse. Holm har vært i klubben lenge og har vært en viktig bidragsyter til flere titler for Oilers. Joona Partanen vil kunne fungere som en ok andremålvakt, men har ikke samme nivå inne som Holm.

Backer - terningkast 5:

Oilers har en fin norsk kjerne med gode backer krydret med canadiske Martin Lefebvre. Laget vil ha et solid forsvarsspill, og de er en fin miks av spillere som kan bidra offensivt og som vil ta en rolle med å bryte ned motstandere. Er Lefebvre den toppbacken Stavanger har tenkt han skal være og kunne bekle en viktig rolle i power play? Dersom det ikke skjer har de likevel andre som kan ta en slik rolle i laget. Klubben har nok også muligheten til å forsterke i løpet av sesong om de skulle behøve det.

Forwards - terningkast 6:

Dan Kissel, Steve Whitney og Markus Søberg ser ut til å kunne være en konstant trussel offensivt. Formasjonen med Ludvig Hoff, Jarrett Burton og Tommy Kristiansen vil også kunne produsere godt, men vil i tillegg være en rekke som kan gnage i stykker toppformasjonene til motstanderne med sin tøffe spillestil. Oilers har også ytterligere to formasjoner som holder høy kvalitet og som fører til at trenerne kan sette opp laget på flere ulike måter. Det finnes flere målscorere som blant annet Anders Tangen Henriksen og Christoffer Karlsen, og i tillegg har laget en rekke viktige rollespillere som spiller for laget hver eneste kveld. Her blir det hard konkurranse om spilletiden som holder spillerne oppe hele tiden da de må prestere.

Trener - terningkast 5:

Todd Bjorkstrand og Juha Kaunismäki er begge dyktige trenere som er med videre i Stavanger Oilers. Begge har god kjennskap til både ligaen og konkurrentene, og vet ikke minst godt vet hva som kreves for å vinne.

Sum Oilers: 22

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form