Landslaget

May 3, 2021

Nilsens analyse: Ganske stor forskjell på lagene

Nittens hockeyekspert Tor Nilsen mener de norske spillerne tapte for mange dueller foran eget mål i VM-oppkjøringskampen mot Sverige.

1. periode: skudd (11-3) pauseresultat (1-1):

Oppsummering av perioden: Bra start på kampen av Norge som fikk en tidlig scoring som ga kraft og selvtillit. Sverige førte kampen som ventet og hadde mest puck, men Norge var godt organisert og hadde en herlig offervilje i laget. På denne måten fikk de tatt bort litt av farten på Sverige og det ble litt enklere å spille i egen sone.

De gangene Sverige fikk litt lengre angrep og mer tid med puck i angrepssonen var de veldig gode og skapte de fleste av sine målsjanser. Sverige hadde veldig god bevegelse på alle sine fem spillere, noe som er vanskelig å forsvare seg mot. Nøkkelen for Norge ble å kunne spille aggressivt med sin førsteforsvarer og kunne bryte opp kjapt for å unngå så mye tid i egen sone.

Målene i 1. periode:

0-1 PP Lindström fikk stå ledig i slottet og scoret sikkert. Flott fremspill av Trettenes som gjorde en god jobb med puck i forkant av scoringen.

1-1 Sverige kom med veldig stor fart igjennom midtsonen og Norge tapte duellen inn på eget mål. Her burde Norge backchecke hardere og plukke opp spillere som kom inn på mål.

2. periode skudd (13-3) pauseresultat (2-0):

Oppsummering av perioden: Sverige kom ut med enda høyere tempo og kjørte raske spillevendinger. Dette førte til at Norge ikke klarte å komme opp høyt nok i banen og ble da veldig baktunge. Sverige tok da med seg et mye større tempo inn i angrepssonen. Norge lyktes dermed ikke med å bryte opp på samme måte i egen sone lenger - noe som resulterte at det ble mye tid i egen sone. Sverige dominerte denne perioden og Norge var heldige som slapp unna med bare to baklengsmål.

Målene i 2. periode:

2-1 Sverige kom med høyt tempo gjennom midtsonen og spilte seg elegant gjennom Norges forsvar. Sverige vant nok en gang duellen foran Norges mål.

3-1 Sverige fikk nå betalt for sine lange angrep og med et plassbytte i offensiv sone og aktive spillere hang ikke Norge med i markeringsspillet.

3. periode: skudd (10-4) pauseresultat (2-1)

Oppsummering av perioden: Det ble ganske stor forskjell på lagene, og det er tydelig at de svenske spillerne er i bedre matchform en Norge. Dette var som forventet ut fra forutsetningene. Sverige ble også litt omstendelige og var fornøyd med å spille på utsiden i angrepssonen. Norge må uansett vinne flere av duellene som foregår rundt eget mål og være litt mer hensynsløse i denne fasen av spillet for å oppnå et bedre resultat i neste kamp. Norge gjorde en hederlig innsats og ga aldri opp selv om oppgaven etter hvert blir meget vanskelig. Positivt med ingen baklengs i undertall.

Målene i 3. periode:

4-1 Sverige scoret i etablert angrespill etter skudd med trafikk på mål. Norge tapte nok en duell inn foran eget mål.

5-1 Sverige kjørte en rask spillevending og vant en 1-1-situasjon inn mot Norges mål. Her var Norge litt uheldige, men taper igjen den avgjørende duellen inne foran egen målvakt.

5-2 Rønnild scoret på en fin pasning fra Salsten etter en sjelden visitt i offensiv sone for Norges del. Muligheten ble vasket frem etter bra press-spill av Norge.