Nilsens analyse: Enorm vilje og lagmoral!

Hockeyekspert Tor Nilsen mener det norske grunnspillet var hovedgrunnen til nedsablingen av Slovenia. Med samme vilje og lagmoral søndag kan dette ende i Kina!

Norge - Slovenia 7-4 (3-2, 3-0, 1-2)

Kampanalyse:

Slovenia startet udisiplinert og tok en unødvendig utvisning allerede etter tre (!) sekunder. Norge satt Slovenia under hardt press i dette overtallsspillet, som var veldig bra, og var flere ganger nær ledermålet. Norge hadde et høyere gir og større tempo i sitt spill - noe som medførte at Slovenia ikke klarte å holde pucken i laget.

Norge fikk to kjappe scoringer og ledet 2-0 før det var spilt sju minutter. Slovenia startet like svakt som i forrige kamp da de tapte mot Danmark. Lagte tok så time ut og byttet målvakt. Et viktig og riktig grep etter en marerittstart, og inn kom tidligere Storhamar-målvakt Luka Gracnar.

Norsk pådro seg en utvisning, og dette var Slovenias mulighet til å løfte seg tilbake i matchen, men det var Norge som scoret og ledet med tre mål halvveis i første periode. Slovenia fikk på nytt en overtallsmulighet, og utnyttet det denne gangen. Det er viktig å unngå unødvendige utvisinger som denne - som kom i angrepssonen -på dette nivået.

Norge slurvet litt med pucken på vei opp i banen, og det kan ikke gjøres når Slovenia har sine beste spillere på isen! Anze Kopitar serverte en lekker pasning og plutselig sto det 3-2 etter 14 elleville minutter.

Norge fortsatte sitt aggressive og høye press og hadde laget samlet over hele isen etter pausen - noe som gjorde at Slovenia gang på gang mistet pucken på vei opp i banen. Dette førte til flere gode kontringer og mye tid i angrepssonen for det norske laget. Det er nettopp dette som førte til at Norge fikk straffe og Zuccarello, som tidvis hadde herjet med motstanderen, ble sendt ut. Han viste nok en gang klasse og satte pucken iskaldt mellom beina på Gracnar.

Slovenia virket litt frustrerte og forsøkte seg på enda mer fysisk spill. Norge på sin side fortsatte å spille bra taktisk og med god disiplin. Dette førte til at Mathis Olimb fikk stå alene foran målet og score før Mars Rosseli Olsen satte inn 6-2.

Gjestene fikk en tidlig scoring og tok over initiativet i kampen i siste periode da Norge slurvet med puck på vei fremover i banen. Laget klarte å justere seg inn og tok bedre valg med pucken - noe som medførte at vi fikk se mer av kampbildet fra tidligere i kampen. Slovenia slet fortsatt med å håndtere de norske spillerne som nå spilte med stor selvtillit og høyt tempo.

Norge vant denne kampen fullt fortjent fordi de har et bedre grunnspill som gang på gang satte Slovenia i trøbbel. Laget fremstår med en enorm vilje og lagmoral som gir en positiv inngang til finalen mot Danmark!