Lukk søk

Landslaget

May 13, 2021

Nilsens analyse: En god prestasjon, Norge!

Hockeyekspert Tor Nilsen mener det de norske ungguttene viser for tiden gir håp om en god fremtid for hockeylandslaget også de kommende VM-årene!

1. periode (perioderesultat 0-0):

Oppsummering: Bra start på kampen av Norge som tok initiativet i matchen med mye større intensitet i sitt spill enn Danmark. Norge var totalt sett klart best i denne perioden og burde ha ledet etter å ha skapt et par store målsjanser. Norges målsjanser kom etter bra press-spill i høyt i banen som ga Danmark trøbbel. Den aller største kom etter at Gustav W. Borvik vant en duell ved offensiv blålinje og ga Mathias Trettenes en veldig stor mulighet.

Danmark var veldige passive og avventende i sitt spill - noe som sørget for at Norge styrte matchen. Det var åpenbart at Danmarks strategi var å ligge lavt i banen og satse på kontringer fra egen banehalvdel. Norge fikk to overtallsspill det ikke var noe flyt i, og det ble skapt flere sjanser i spill fem mot fem. Danskene fikk et PP i slutten av perioden og skapte sin eneste store målsjanse der da de bommet på åpent mål.

2. periode (perioderesultat 0-3):

Oppsummering: Danmark kom bedre ut i denne perioden med ny strategi og forsøkte nå sette et mye høyere press på Norge. De vasket frem noen målsjanser på dette, men Henrik Haukeland var god i det norske målet. Danmark styrte nå matchen og hadde pucken mest, men midtveis i perioden skjedde det mye på kort tid.

Da Mathias Emilio Petersen kom fra utvisningsboksen, plukket opp en løs puck og fikk fri bane mot det danske målet ble han hektet opp da han skal avslutte. Norsk straffeslag, og her viste Pettersen sin klasse da han scoret på et kvikt skudd målvakten ikke var i nærheten av.

Rundt to minutter senere kom Norge på kontring i overtall inn i angrepssonen. Eirik Salsten skjøt, Borvik plukket opp returen og limte pucken opp i nettaket på backhand. En herlig scoring som trenerteamet nok vil like ekstra godt. Det var på dette tidspunktet to unggutter som hadde scoret for Norge og satt Danmark i trøbbel.

Danmark fikk nok en gang muligheten i overtall, men undertallsspillet var både oppofrende og godt fra Norges del. Haukeland var også meget god - noe som gir laget ekstra energi. Norge hadde her også litt flyt, og Trettenes scoret sikkert på en kjempesjanse senere i perioden.

3. periode: (perioderesultat 0-1):

Oppsummering: Norge hadde nå bra selvtillit, og danskene virket frustrerte over den effektive motstanderen i en kamp som hadde vært jevnere enn hva resultatet tilsa. Frustrasjonen ga etter hvert utslag i en unødvendig utvisning og matchstraff. Dette ga Norge fem minutter i overtall, og da Trettenes lekte litt med det danske forsvaret endte det i nok en utvisning. I dette fem mot tre-spillet scoret Pettersen sitt andre for kvelden med et knallskudd i krysset. Resten av perioden ble preget av at kampen var kjørt og det blir også mindre fem mot fem-spill.

Norges undertallsspill er fortsatt veldig bra, og Haukeland viser at han vil være Norges førstevalg i VM. Norge vant denne kampen fordi de har bra effektivitet og den beste målvakten i denne kampen. Det er verdt å merke seg at det ikke er noe dårlig dansk lag som har blitt beseiret her. De har spillere som spiller på et høyt nivå, og dette var en god prestasjon av Norge.

Positivt er det også at i disse treningskampene er at det er flere unge spillere som gir et godt håp om en positiv fremtid for det norske landslaget.

Målvaktene Henrik Haukeland og Jonas Arntzen har begge vist bra nivå og kan bidra i mange år fremover. Begge de to spiller også i ligaer som holder et veldig høyt nivå. Henrik Holm har også gjort det godt, men er eldre og spiller i en svakere liga til daglig.

På backsiden har Emil Lilleberg virkelig imponert, Ole Julian Bjørgvik Holm er modig i spillet og er en som kan tilføre mye i årene som kommer. Både Kristian Østby, Christian Kåsastul og Max Krogdahl vist mye positivt, og alle disse kan fort ende opp med en plass i VM-troppen.

På forwardsiden er Mathias Emilio Pettersen en spiller som åpenbart vil tilføre mye offensivt. Magnus Brekke Henriksen, Samuel Solem og Gustav W. Borvik er solide lagspillere som også kan bidra i undertallsspillet. Det skal bli spennende å se Norge i VM. Den «nye» landslaget og det vi har sett så langt gir oss håp om at vi fortsatt kan spille på øverste nivå i årene som kommer!

Nilsens stjerner:

3 stjerner: Henrik Haukelad

2 stjerner: Mathias Trettenes

1 stjerne: Mathias Emilio Petersen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form