May 4, 2021

Nilsens analyse: Duellspillet var hevet mange hakk

Nittens hockeyekspert Tor Nilsen likte mye bedre det han så av det norske laget i tirsdagens kamp mot Sverige der duellspillet holdt et helt annet nivå.

1. periode: skudd (5-9) perioderesultat (2-2):

Oppsummering av perioden: En innholdsrik og underholdende 1. periode hvor Norge hadde et mye bedre og mer aggressivt forsvarsspill enn i forrige kamp. Det var god struktur og disiplin i spill uten puck, og spillerne kom samlet hjem gjennom midtsonen. Dette påvirket forsvarsspillet positivt og førte til at det ofte ble overtallssituasjoner i egen sone.

Førsteforsvarer var nå også mye kjappere på motstander og neste spiller var ofte med for å hente «løse pucker» i egen sone. Sverige ble for det meste på utsiden i etablert angrep, og der er de ikke så farlige og det ga også Norge muligheter på kontringer.

En solid 1. periode av Norge i spill uten puck, men nå gjelder det å få opp nivået på spill med puck. Det vil komme kontringsmuligheter mot dette svenske laget som spilte med høyere og høyere risiko. Begge lag hadde slurvet med pucken - noe som ga både scoringer og målsjanser.

2. periode skudd (5-15) perioderesultat (1-1):

Oppsummering av perioden: Sverige var som forventet det førende laget og hadde mest puck, men skapte ikke veldig mange farlige sjanser. Årsaken til det var at Norge fortatte sitt gode forsvarsspill og ba opp til flere kontringer i denne perioden.

Lilleberg sendte Norge i ledelsen etter en fin kontring fra egen sone til 3-2. Norge fikk her betalt for godt forsvarsspill og at de vant flere dueller enn i går, men dessverre fikk Sverige en scoring etter en tellefeil i egen sone. Litt synd at Norge ikke kan klarte å holde litt lenger på denne ledelsen.

3. periode skudd (3-8) perioderesultat (0-2):

Oppsummering av perioden: Kampen fortsatte litt i samme spor med Sverige som det førende laget, men Norge fortsatte sitt solide og oppofrende forsvarsspill. Det ble dekket skudd og vunnet mange dueller. Utfordringen nå var at Norge ikke i noen særlig grad klarte å flytte spillet opp i banen, og skapte dermed heller ikke noen trykk på det svenske målet.

Midtveis i perioden tok Sverige ledelsen for første gang i kampen etter en noe heldig scoring, som kommer etter et pucktap i egen sone. Norge skapte etter hvert et par store målsjanser i PP, men lyktes ikke med å sette pucken. I samme PP kom Sverige alene med Holm og det ble dømt straffe. Holm reddet, men noen minutter senere var det Sverige som avgjorde i PP.

Norge viste en veldig god lagmoral, og det var positivt å se at duellspillet var hevet mange hakk i denne kampen. Sverige hadde bedre kvalitet i sitt offensive spill enn Norge og vant kampen fortjent til slutt. Det var uansett en god prestasjon av Norge, og nå vil laget også kunne få inn noen flere spillere som kan bidra til at spillet med puck kan heves i kampene som kommer mot Danmark.