Lukk søk

Landslaget

May 15, 2024

Gir ikke opp kvartfinaledrømmen: - Håpet lever

- Håpet lever, sier hockeyekspert Tor Nilsen foran VM-duellene mot Canada, Østerrike og Storbritannia.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

2-0-seieren mot rivalen Danmark tirsdag betyr at kvartfinalehåpet lever for Norge. Ekspertisen er klare på at landslaget må vinne sine tre resterende kamper for å kunne ende blant de fire beste, og en av motstanderne heter Canada.

Da passer det fint å minne om at Norge tok en sensasjonell seier mot hockeystormakten i Riga i fjor og at Canada nå kommer fra en match der 6-1-ledelse ble til 6-6 (!) mot Østerrike i siste periode.

- Håpet lever, men sjansen hadde vært større om alle de beste hadde blitt tatt ut i troppen, sier hockeyekspert Tor Nilsen til nitten.no.

Savner Granath

Nilsen savner spesielt Philip Granath og Andreas Klavestad. Sistnevnte sa nei til å være med til Praha mens Granath er utestengt etter å ha drukket øl på tribunen under en norsk landskamp under fjorårets turnering.

- Vi har ikke råd til å drive slik, mener Nilsen.

Det han derimot liker var den norske oppstillingen tirsdag der «Mora-rekka» var splittet opp og Michael Brandsegg-Nygård ble plassert sammen med friskmeldte Mats Zuccarello og 40-åringen Patrick Thoresen.

Stortalentet sto bak 1-0-målet satt opp av «Zucca» i 2-0-seieren over Danmark i Praha.

- Lagets klart beste match i VM. I de andre kampene var laguttaket preget av for uerfarne og «lette» spillere. Vi trenger alle de beste mot de sterkeste nasjonene. Norge kjempet bra og viste en herlig guts mot danskene, sier Nilsen.

Solberg imponerer

Han trekker frem comebackduoen Zuccarello og Thoresen samt ungguttene Brandsegg-Nygård og Stian Solberg etter VMs fire første kamper.

- Solberg er helt rå å se på. Vi har virkelig noen bra toppspillere nå, mener hockeyeksperten.

De fire beste i puljen går videre til kvartfinale. Norge står med tre poeng etter fire kamper, men skal møte Østerrike (1 poeng) og Storbritannia (0 poeng) etter å ha innledet mot tre stormakter.

- Vi mangler litt på å kunne holde pucken i laget og få mer tid i offensiv sone. Det er litt for enkelt å spille seg gjennom midtsonen for motstanderne - da blir det ofte lange sekvenser i egen sone som tapper laget for krefter. Det påvirker også kontringene, sier Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form